Annons


Feminister?
13 december 2018 #1
Hej! Är ni feminister? Hur gamla är ni och var bor ni? Jag har precis nyss startat mitt stall här, det var många år sedan jag var medlem. När jag var yngre hade jag ingen aning om vad feminism var, knappt att det ens fanns något som kallades det. Jag upptäckte inte feminism fören jag var 22! Hur hittade ni dit?
6 januari 2019 #31
5 januari 2019 #30
Svar på detta inlägg:
#29 Inte enligt mig heller, men i folkmun har det tyvärr blivit samma sak :/
Beyon

Ja men precis, det är ju det som är så sjukt.. Jag blir inte automatiskt en manshatare för att jag berättar om mina upplevelser och erfarenheter osv. Folk, framförallt män, borde verkligen ta åt sig istället för att alltid försöka skydda sig själva. Varför känna sig träffad om man inte borde göra det. Känner man sig väldigt träffad, då har man uppenbarligen något att tänka över..

5 januari 2019 #29
Svar på detta inlägg:
#28 Att få folk att uppmärksamma feminism, är för mig, inget manshat.
Lhrk

Inte enligt mig heller, men i folkmun har det tyvärr blivit samma sak :/

5 januari 2019 #28

Att få folk att uppmärksamma feminism, är för mig, inget manshat.

5 januari 2019 #27

Nej givetvis, förstår hur du menar men JAG kallar det inte för manshat, utan rättvisa att kämpa för allas lika rättigheter.

5 januari 2019 #26
Svar på detta inlägg:
#25 Nej dom förstår jag mig inte heller på! Men anser man att något är manshat för en person berättar om sina upplevelser, så är man ju uppenbarligen bakom flötet så att säga..
Lhrk

Manshat riktar sig inte till specifika individer, utan den samhällsstruktur vi lever i som idag till största del styrs av män. Manshat skadar ingen, kvinnohat dödar och diskriminerar...

4 januari 2019 #25

Nej dom förstår jag mig inte heller på! Men anser man att något är manshat för en person berättar om sina upplevelser, så är man ju uppenbarligen bakom flötet så att säga..

4 januari 2019 #24
Svar på detta inlägg:
#23 Jo jag förstår men det är väl mer rättvisa man kan kalla det för då än manshat..
Lhrk

Det är ju det som är grejen, visst finns det feminism som övergår i extremism men huvudorsaken och idén bakom feminism är att kvinnor är så less på patriarkatet och vill ha en förändring. Förstår mig inte på killar som skriker om manshat när en kvinna berättar om sina upplevelser och får sympati och stöd från andra frustrerade kvinnor. Kvinnor hatar inte män, they hate the game. Finns alltid rötägg men dessa är då ingen majoritet.

4 januari 2019 #23

Jo jag förstår men det är väl mer rättvisa man kan kalla det för då än manshat..

4 januari 2019 #22
4 januari 2019 #21

enligt mig*

4 januari 2019 #20

Tycker inte om ordet "manshat", för det är knappast manshat enligt män. Jag hatar inte på alla män jag möter, men på dom som faktiskt beter sig jävligt illa. Dom hatar jag.

4 januari 2019 #19
Svar på detta inlägg:
#18 Helt ärligt, jag är aktiv feminist och engagerad i Feministiskt initiativ. Aldrig hört eller läst om en feminist som vill utrota alla män, för det är ju inte det feminism står för :) Har man den åsikten är man inte feminist. Detsamma som att Hitler kallade sig kristen och mördade judar i kristendomens namn: inte har väl kristna slutat kalla sig kristna för det? Märklig anledning ^^ Däremot det s.k. ”Manshatet” som så många ojjar sig över står jag helt bakom.
Beyon

Manshat skiljer sig något enormt från kvinnohat. Inte ens i närheten av detsamma. Kvinnohat leder till mord, våldtäckter, trakasserier, förminskande behandling och särbehandling. Manshat leder till arga facebookinlägg och människor som vill bekämpa ojämlikheter väldigt bra om du frågar mig!

4 januari 2019 #18
Svar på detta inlägg:
#16 fortsättning, platsen fanns inte :P: Missförstå mig rätt! jag är helt för jämställdhet och alla människors lika värde - men jag undviker att kalla mig just feminist :)
Bullergården

Helt ärligt, jag är aktiv feminist och engagerad i Feministiskt initiativ. Aldrig hört eller läst om en feminist som vill utrota alla män, för det är ju inte det feminism står för Har man den åsikten är man inte feminist. Detsamma som att Hitler kallade sig kristen och mördade judar i kristendomens namn: inte har väl kristna slutat kalla sig kristna för det? Märklig anledning ^^ Däremot det s.k. ”Manshatet” som så många ojjar sig över står jag helt bakom.

4 januari 2019 #17

Självklart. Är 22 och bor i Stockholm. Tycker dock att det är ganska oviktigt vad man kallar sig, huvudsaken är att man har bra värderingar. Folk som är antifeminister förstår jag mig dock inte på alls.

3 januari 2019 #16
3 januari 2019 #15

Jag tycker att hela grejen är lite konstig.. eller ja motsägelsefull. Nu är jag inte alls speciellt påläst utan går enbart på personliga erfarenheter och funderingar när jag skriver detta. Feminism ska väl främst vara för jämlikhet mellan könen? varför inte kalla det exempelvis "humanism"? eller liknande. Många som kallar sig feminister säger sig "hata män" - otroligt udda enligt mig - då de ska vara för alla människors lika värde.

3 januari 2019 #14
27 december 2018 #13

Snälla, vill inte ha några påhopp. Men nej, jag kallar mig inte för feminist. Jag är för lika villkor och jämställdhet och allt det där. Men.. ett stort MEN.. är att jag blir påtvingad ett epitet som jag inte vill ha av de som kallar sig feminister. Att tvinga in andra i en ideologi är jag inte ett så stort fan av. Så länge jag känner mig tvingad kommer intresset att kalla mig feminist inte finnas där alls. Jag anser att man kan vara för en massa saker utan att få en stämpel. Tyvärr har jag haft otur med andra kvinnor som ska mer eller mindre tvinga mig in i deras ideologier. Därför är det så skönt att jobba med bara gubbar. Det är mer avslappnat. Skulle allt vara jämställt skulle jag nog inte ha den möjligheten.

22 december 2018 #12

Är 22 år och ja det är jag absolut. Det är väl alla som vill att alla ska ha lika rättigheter, eller? Hörde talas om ordet för flera år sedan men de är väl på de senaste åren man verkligen tänkt på vad det innebär, när man insåg hur världen ser ut på riktigt.

16 december 2018 #11
15 december 2018 #10

Jag skulle absolut kalla mig för feminist eftersom jag tror på och står för de saker feminism innebär. Nu är jag 25 år men för mig har det alltid varit en självklarhet med feminism. Jag började däremot inte kalla mig för feminist förrän för kanske 5-6 år sedan när min lillasyster också blev feminist

14 december 2018 #9
Svar på detta inlägg:
#1 Hej!

Är ni feminister? Hur gamla är ni och var bor ni?

Jag har precis nyss startat mitt stall här, det var många år sedan jag var medlem. När jag var yngre hade jag ingen aning om vad feminism var, knappt att det ens fanns något som kallades det. Jag upptäckte inte feminism fören jag var 22!
Hur hittade ni dit?
saturnus

Klart en är feminist alla är lika mycket värda och på senare år så har jag aktivt börjat förändra hur jag själv talar för att styrka det i vardagen. Typ inte prata så mkt om kvinnor hit och män dit, utan mer om personer, individer, människor som en helhet där vi alla behöver varandra och måste stötta varandra, oavsett kön eller andra fysiska attribut tänker att on jag kan ändra mitt sätt att prata om personer så kan det undermedvetet förändra andra utan att de märker det x)

14 december 2018 #8
Svar på detta inlägg:
#7 hur kan man ej blivit bekant med begreppet feminism förens man är 22 ????? levde du under en sten?
toppgäri

Men typ? Jag vet inte! Jag hade ju hört ordet, och om någon frågade sa jag att jag var feminism för jag visste att det var "någonting bra" men samtidigt ville jag inte kalla mig det eftersom jag inte visste vad jag sa ja till. Så jag skämdes lite varje gång. Och vi hade aldrig pratat om genus eller kvinnoförtryck osv. i någon av mina skolor så jag visste väl egentligen inte var grejen var.

14 december 2018 #7
14 december 2018 #6
Svar på detta inlägg:
#4 Läser de inlägg jag orkar läsa för dagen ^^ Följer väl typ apansattigranen, ladydahmer bla. Sen även feminist, mansbebisar, shittorskarsays, prostitueradless, intedinhora mm. :) kommer inte ihåg alla namn haha :)
beyon

Alltså både Lisa och Stina Wollter är guld. Du har säkert ramlat in på i alla fall Stinas instagram, men rekommenderar verkligen båda om du missat dem! Feminism och kroppspositivism

14 december 2018 #5

Ja jag är feminist! Jag är 19 och bor i en mindre kommun i Västerbotten. Har alltid haft feministiska värderingar så länge jag kan minnas men började inte kalla mig feminist först när jag började gymnasiet, eftersom ordet feminist hade fått en så dålig klang hos andra ungdomar där jag bodde att jag inte riktigt ville kalla mig det. Jättedumt av mig känner jag idag men äsch, jag var ju bara femton, haha

14 december 2018 #4
14 december 2018 #3
Svar på detta inlägg:
#2 Feminist ja visst! 20 år. Varit aktiv och medveten sedan 16 års ålder. Alltid haft detta synesätt. Det var väl kanske min tjejkompis som berättade mycket om vad hon läst på internet och sedan även egna erfarenheter + kompisars övergrepp som ledde till att jag förstod att feminism var det ända rätta.
beyon

Kul att höra! Tycker det känns jävligt sad att det tog så lång tid för mig att hitta dit. Jag har varit uppväxt med allas lika värde osv, standard-synsättet, och nog också alltid sett olikheter men aldrig kunnat sätta ord på dem. Var ganska lätt för mig att gå från "Vanlig" människa till feminist. Har du några starka kvinnor du ser upp till? Följer någon blogg? Eller typ ALLTID läser vad de skriver på ex. instagram oavsett hur långt det är?

13 december 2018 #2

Feminist ja visst! 20 år. Varit aktiv och medveten sedan 16 års ålder. Alltid haft detta synesätt. Det var väl kanske min tjejkompis som berättade mycket om vad hon läst på internet och sedan även egna erfarenheter + kompisars övergrepp som ledde till att jag förstod att feminism var det ända rätta.

13 december 2018 #1

Hej! Är ni feminister? Hur gamla är ni och var bor ni? Jag har precis nyss startat mitt stall här, det var många år sedan jag var medlem. När jag var yngre hade jag ingen aning om vad feminism var, knappt att det ens fanns något som kallades det. Jag upptäckte inte feminism fören jag var 22! Hur hittade ni dit?