Annons


Artros på hund
14 november 2017 #1
Någon som har hund med artros?
6 december 2017 #20
6 december 2017 #19
Svar på detta inlägg:
#18 Hon älskar att simma, så det gör vi sålänge och så tidigt det bara går och då är hon ju betydligt bättre i kroppen. Det är så otroligt jobbigt att behöva vänta :(
Harlow

Det är ju bra det i alla fall Förstår det, det värsta är ju när ens djur har ont och så kan man inget göra.

28 november 2017 #18
28 november 2017 #17
Svar på detta inlägg:
#14 Nosgrimma är ju gjort för andra skador på leder. Har hon nu problem med lederna i så ung ålder så antar jag att hon är känslig f.ö så diskbråck lär ju komma på posten med en nosgrimma. Haft antidragsele på henne men menlöst.
Väntar på tid, lång tid till ortoped.
Harlow

Nej, i så fall ska hon ju inte ha nosgrimma! Hade faktiskt ingen aning om att nosgrimma kunde leda till sådana skador, har aldrig behövt använda det själv så känner mest till vad det används för. En annan sak att prova är väl om hon gillar att simma?Kanske inte ett alternativ nu på vintern, men framåt våren? Vatten är ju lite mer skonsamt mot lederna samtidigt som hon kan bli av med energi. Usch för så lång väntetid!

27 november 2017 #16
Svar på detta inlägg:
#15 Strunta i nosgrimma!
De är värdelöst mot hundarnas nackar.
Vridningen skadar mer än vad den gör nytta, tyvärr.. (
Jaxination

Det är ju så. Hon har dessutom dåliga tänder och slagit t två enbart genom att apportera, så hon skulle bli tandlös snabbt om hon skulle göra utfall i nosgrimma dock inte frakturlös </3

27 november 2017 #15
27 november 2017 #14
Svar på detta inlägg:
#13 oj! Nosgrimma kanske vore något i så fall? Inte roligt att behöva använda på en hund som bara är glad, men kanske nödvändigt om hon inte ska få för ont? :/ Men har ni varit hos vetrinären än? Hade de något bra tips?
Bloomsbury

Nosgrimma är ju gjort för andra skador på leder. Har hon nu problem med lederna i så ung ålder så antar jag att hon är känslig f.ö så diskbråck lär ju komma på posten med en nosgrimma. Haft antidragsele på henne men menlöst. Väntar på tid, lång tid till ortoped.

27 november 2017 #13
Svar på detta inlägg:
#12 Då får vi träna in det, för hon blir så taggad så hon studsar på stället eller börjar gå på bakbenen då istället :( Samma när man går promenader och ber henne att inte dra :c
Harlow

oj! Nosgrimma kanske vore något i så fall? Inte roligt att behöva använda på en hund som bara är glad, men kanske nödvändigt om hon inte ska få för ont? :/ Men har ni varit hos vetrinären än? Hade de något bra tips?

22 november 2017 #12
Svar på detta inlägg:
#11 Autch :/ Prova med att springa riktigt långsamt med henne i kort koppel? Så att hon blir tvungen att hålla samma tempo som du?
Bloomsbury

Då får vi träna in det, för hon blir så taggad så hon studsar på stället eller börjar gå på bakbenen då istället Samma när man går promenader och ber henne att inte dra :c

22 november 2017 #11
Svar på detta inlägg:
#10 Det är just det där med att ta det lugnt i början och värma upp som är hennes problem. För hon är så sjukt taggad på allt vi gör, hela tiden. Vad vi än ska göra :(
Harlow

Autch :/ Prova med att springa riktigt långsamt med henne i kort koppel? Så att hon blir tvungen att hålla samma tempo som du?

21 november 2017 #10
21 november 2017 #9
21 november 2017 #8
Svar på detta inlägg:
#3 Tell me, all input är nog bra.
Harlow

Min katt fick artros av kombinationen hög ålder och övervikt. Hon var väldigt stel i ena benet efter att ha sovit och när hon hoppade undvek hon att ta stöd med det benet när hon landade. Hos vetrinären kände de igenom alla hennes ben, "drog" lite, kollade hur hon rörde sig. Sen fick hon smärtstillande och en bantningskur, efter två dagar på smärtstillande hade hon slutat halta helt och har nu ett år senare(i och med viktnedgången) inte visat några tecken på att ha ont alls. (forts)

20 november 2017 #7
Svar på detta inlägg:
#6 Det låter som artros tyvärr.. :( Har du fått diagnosen konstaterad av veterinär? Är hunden röntgad?
Jaxination

Nej, vi ska boka veterinär men letar för fullt efter en bra och kompetent, dom här i närheten har tyvärr fått väldigt dålig kritik... Hon är oröntgad Vill du mejla och diskutera istället? Ryms så lite här..

20 november 2017 #6
20 november 2017 #5
Svar på detta inlägg:
#4 Har ingen hund med artros själv. Men haft vänner som haft samt stött på en del under tiden jag studerade till djuvårdare. Vad undrar du? :)
Jaxination

Min hund har efter ansträngning och när hon lägger sig och vilar börjat halta på båda bak, speciellt ena sidan. Det slutar när hon "kommer igång" igen men hon är liksom låg hela dagen och oftast ett par dagar efteråt om hon ansträngt sig hårt. Hon får oftast mindre ont om hon får ha täcke på sig innan och efter aktivitet, det är något bättre på sommaren och allra bäst är det på sommaren när hon får simma nästan dagligen. Hon är iaf tydligen blockhalt efter vila när hon ansträngt sig.

18 november 2017 #4

Har ingen hund med artros själv. Men haft vänner som haft samt stött på en del under tiden jag studerade till djuvårdare. Vad undrar du?

18 november 2017 #3
Svar på detta inlägg:
#2 Inte hund men katt, om det är till någon hjälp?
Bloomsbury

Tell me, all input är nog bra.

18 november 2017 #2
Svar på detta inlägg:
#1 Någon som har hund med artros?
Harlow

Inte hund men katt, om det är till någon hjälp?

14 november 2017 #1

Någon som har hund med artros?