Annons


Etik-kurs *Hjälp*
1 mars 2016 #1
Har fått 2 frågor som jag ska svara på men har fastnat på en som jag verkligen inte alls får till ett svar på... Frågan är: Hur socialisering går till? Känner mig så himla korkad, men kan inte få ner det till ord..
1 mars 2016 #13
Svar på detta inlägg:
#12 Toppen tack för din hjälp ^^,
EMO

Så lite så (=

1 mars 2016 #12
Svar på detta inlägg:
#11 Låter bra tycker jag! :)
sommarboxen

Toppen tack för din hjälp ^^,

1 mars 2016 #11
1 mars 2016 #10
Svar på detta inlägg:
#9 Sekundär socialisation sker runt tonåren eller i vuxen ålder där man lär sig hur man ska bete sig som medlem i en mindre grupp i förhållandet till samhället eller andra motgrupper, t.ex. om man får ett nytt yrke eller genom flytt, på något vis byter miljö.
Tertiär socialisationen är hur man formas via media eller andra intressegrupper.
EMO

Den primära socialisationen är det främst familjen som hjälper oss att finna vår identitet och under dem andra processerna så varierar det kraftigt, t.ex. olika referensgrupper; skola, chefer, arbetskamrater och idoler, dessa referenser sker både medvetet och omedvetet.

1 mars 2016 #9
Svar på detta inlägg:
#8 och får på så vis göra det själv. Då jaget hos barnet blivit så pass utvecklat att man ifrågasätter det man blivit tillsagd, man har lärt sig vilka normer som finns och bildar sig därför en egen uppfattning t.ex. då barnet flyttar från hemmet till dagis och står då inte längre i en beroendeställning utan man utvecklas här på ett helt nytt sätt, barnet lär sig för första gången att hantera grupprelationer och man utvecklar för första gången sina sociala förmågor.
EMO

Sekundär socialisation sker runt tonåren eller i vuxen ålder där man lär sig hur man ska bete sig som medlem i en mindre grupp i förhållandet till samhället eller andra motgrupper, t.ex. om man får ett nytt yrke eller genom flytt, på något vis byter miljö. Tertiär socialisationen är hur man formas via media eller andra intressegrupper.

1 mars 2016 #8
Svar på detta inlägg:
#7 hur tycker du detta låter? Socialisering är den process som där vi utvecklas till personer t.ex. vi läs oss vilka normer och regler som finns i samhället, här formas våra jag som är uppdelat i tre stadier, primär, sekundär och tertiär.
Den primära är den process där vi lär oss attityder och värden som passar in i olika grupper, man härmar då man är barn som man sett dom närmaste som familjen vid visa tillfällen t.ex. har man sett mamma skratta vid matbordet så vet man att det är acceptabelt och
EMO

och får på så vis göra det själv. Då jaget hos barnet blivit så pass utvecklat att man ifrågasätter det man blivit tillsagd, man har lärt sig vilka normer som finns och bildar sig därför en egen uppfattning t.ex. då barnet flyttar från hemmet till dagis och står då inte längre i en beroendeställning utan man utvecklas här på ett helt nytt sätt, barnet lär sig för första gången att hantera grupprelationer och man utvecklar för första gången sina sociala förmågor.

1 mars 2016 #7
Svar på detta inlägg:
#6 Antar att de kanske ville ha en utförligare beskrivning?
Genom familj, och andra vi träffar i samhället lär vi oss vad som i grupper och i samhället är rätt eller fel. Detta lär vi oss kanske främst i familje. Vi bildar oss en egen identitet utefter det.
sommarboxen

hur tycker du detta låter? Socialisering är den process som där vi utvecklas till personer t.ex. vi läs oss vilka normer och regler som finns i samhället, här formas våra jag som är uppdelat i tre stadier, primär, sekundär och tertiär. Den primära är den process där vi lär oss attityder och värden som passar in i olika grupper, man härmar då man är barn som man sett dom närmaste som familjen vid visa tillfällen t.ex. har man sett mamma skratta vid matbordet så vet man att det är acceptabelt och

1 mars 2016 #6
Svar på detta inlägg:
#4 Det var de jag skrev men skulle komplettera om det då de inte var rätt :s
EMO

Antar att de kanske ville ha en utförligare beskrivning? Genom familj, och andra vi träffar i samhället lär vi oss vad som i grupper och i samhället är rätt eller fel. Detta lär vi oss kanske främst i familje. Vi bildar oss en egen identitet utefter det.

1 mars 2016 #5
Svar på detta inlägg:
#3 what she said
Tadansa

Skrev det typ så men de var tydligen inte rätt :/

1 mars 2016 #4
1 mars 2016 #3

what she said

1 mars 2016 #2
Svar på detta inlägg:
#1 Har fått 2 frågor som jag ska svara på men har fastnat på en som jag verkligen inte alls får till ett svar på... Frågan är: Hur socialisering går till? Känner mig så himla korkad, men kan inte få ner det till ord..
EMO

Hallå där! Följande är saxat ur en uppgift jag gjorde i sociologi: "Socialisation – Den process där vi utvecklas till personer. Till exempel att vi lär oss vilka normer och regler som finns i samhället." Det vill säga att vi lär oss bli de individer vi är genom olika normer och regler.

1 mars 2016 #1

Har fått 2 frågor som jag ska svara på men har fastnat på en som jag verkligen inte alls får till ett svar på... Frågan är: Hur socialisering går till? Känner mig så himla korkad, men kan inte få ner det till ord..