Annons


Hatar djur
28 november 2015 #1
https://www.youtube.com/watch?v=vUufFUJEjFo
7 december 2015 #54
Svar på detta inlägg:
#52 Saol hade inget och har inte tillgång till NE hemifrån, så fick bli det. Iallafall, min huvudfråga, varför döda och äta djur när man inte behöver? Förresten, åt vi inte insekter från första början?
nukki

Mycket möjligt att vi gjorde, men jag skulle nog kunna äta insekter också. De är säkert extremt näringsrika. (Jag är seriös). Som jag sagt i ett tidigare inlägg, jag tycker kött smakar gott och det gör det lätt för mig att få i mig järn som jag har ett värde i som ligger under rekommendationerna, vet att det finns växter som har högt järninnehåll men vi har svårare att ta upp näringen från växter. Är inte 100% säker på om det gäller just järn dock.

7 december 2015 #53
Svar på detta inlägg:
#51 Varför dödar man djuren?
nukki

Varför och varför, det väljer man ju själv Vissa gör det för sport, andra troféer och andra för köttet och bara köttet. Jag är intresserad av köttet, sen kan det ju vara kul att ha en älgtrofée i vardagsrummet. Man väljer ju själv om man ens vill jaga det har jag aldrig sagt något om. Men jag är intresserad av att ta jägarexamen för att jag värderar djurens liv och välbefinnande som sagt och för att jag själv tycker kött är som godast om det kommer från ett garanterat friskt och sunt djur.

7 december 2015 #52
7 december 2015 #51
7 december 2015 #50

forts. skurk när man gör så gott som man vill och känner att man orkar? Jag har t.ex. ett järnvärde som ligger under det rekommenderade och vill inte ta tabletter då det finns naturliga råvaror jag kan äta som lätt ger mig ett bättre värde. Jag lagar ofta veganska rätter vid sidan av för att kunna bjuda över vänner på middag, men aldrig att en enda av dem skulle ställa sig och laga en kötträtt vid sidan av sin vegetariska.

7 december 2015 #49

För att jag som sagt tycker att det är gott och ett lätt sätt att få i mig den näring som jag behöver. Kan du acceptera att vissa vill äta kött och att jag har gjort val som gör att mitt köttätande ger minimal påverkan på mijön och mig? Jag accepterar att du inte vill äta kött och tänker inte be dig ändra dig, för vi är alla olika. Men generellt så ser veganer ner på de som äter kött (säger inte att du gör det men jag har mött de som gör det), och det är inte så kul att bli utpekad som forts.

7 december 2015 #48

Varför är husdjur inte där? (Och vad är "där"?) För att vi inte äter hundar och katter? I vissa länder äter man hundar. Så du ger inte dina katter någon typ av foder alls? Jag ser inte ner på djur, jag värderar dem högt för att ger mig en möjlighet att leva. De är inte bara en resurs och jag tycker att de i många fall behandlas på ett dåligt sätt, jag försöker att bara köpa svenskt kött, men vill hellre äta vilt som levt fritt fram till sin plötsliga och oanade död, utan en stressig jakt innan.

7 december 2015 #47

Har du något husdjur? Isf är det ditt & varför har du detta husdjur? Om djur inte ska ätas eller has som underhållning(jag läser in zoo och cirkus här, vilket jag också tycker är fel) så ska de inte tvingas att bo i våra hus, äta den onaturliga mat som vi producerar till dem eller få para sig när vi säger att de får, eller inte för att vi kastrerad dem. Husdjur lever i extremt onaturliga förhållanden.

7 december 2015 #46

Hat någon sagt att det är roligt att döda djur? Jag kan döda djur för köttets skull, men aldrig ALDRIG att jag skulle döda ett djur för att få en kick eller för att jag tycker det är roligt! Om jag dödar djuret vet jag att det dött på ett sätt som utsatt det för minsta möjliga stress.

7 december 2015 #45
Svar på detta inlägg:
#37 Människan är inget rovdjur. Skulle vi vara det skulle vi jaga som karnivorer.
nukki

Okej, vi var väl närmare asätare i början. Men vi har en hjärna som vi använt till att skapa redskap till att jaga. Saken är den, vi jagar och kan ta upp näring från kött. Vi är allätare. P.S. Illustrerad vetenskap är inte en trovärdig källa. Den är inte vetenskapligt granskad och de källhänvisar sällan. De har dessutom inte några fasta journalister, vilket gör att alla som skriver en artikel som kan få tidningen att sälja fler exemplar kan få sin artikel publicerad.

7 december 2015 #44
Svar på detta inlägg:
#43 Klart de märker, vilket måste orsaka hemsk stress för dem innan/om de får kulan i sig. Vi utvecklade vapnen för överlevnad, men varför använda nu när det inte behövs? Poängterade bara ut att människan inte är ett rovdjur, då ´´Dessa djur är försedda med något slags jaktvapen eller dödande utrustning – till exempel näbbar, klor, tänder eller gift/../´´ (Illustrerad Vetenskap)
nukki

Man siktar alltid på att skjuta djuret innan de märker en för att minska stressen för djuret, att stressa djuret onödigt mycket är inte schysst. Djuret ska varken märka av ett skott eller lida innan den dör. Springer djuret snabbare än ens reflexer hinner man med så låter man djuret gå. Därför är man mycket tyst i skogen och ska gärna förvara sina jaktkläder i en ladugård eller någonstans där det finns djur för att lukta så lite människa som möjligt.

7 december 2015 #43
Svar på detta inlägg:
#39 Tror du verkligen att ett djur inte märker när en jägare är i farten? De har ett väl utvecklat luktsinne och syn och även hörsel, deras öron har även flera muskler för att kunna vinkla öronen till olika vinklar. Vi människor har bara lärt sig att upptäcka djuret innan djuret upptäcker oss. Vi har inte utvecklat klor och huggtänder för att vi har utvecklat vapen och upptäckt elden.
nordanvind

Klart de märker, vilket måste orsaka hemsk stress för dem innan/om de får kulan i sig. Vi utvecklade vapnen för överlevnad, men varför använda nu när det inte behövs? Poängterade bara ut att människan inte är ett rovdjur, då "Dessa djur är försedda med något slags jaktvapen eller dödande utrustning – till exempel näbbar, klor, tänder eller gift/../" (Illustrerad Vetenskap)

7 december 2015 #42

Den från hälsa pratar också om risker med överkonsumtion av kött. Cancereffekten är ju oroande, men eftersom broccoli verkar motverka det enligt artikeln står jag fast vid min åsikt att en varierad kost med en liten mängd kött är bra för oss, men de som vill äta helt vegetariskt såklart ska få göra det oavsett anledning.

7 december 2015 #41

Den från peta: amerikanska studier om mat litar jag inte på då det är ett land som generellt sett överkonsumerar. Hitta en svensk studie som säger samma sak om svenskar som äter en varierad kost.

7 december 2015 #40

The Guardian säger ju bara att högproteinkost är dåligt för de under 65, inte att det är animaliska proteiner. De säger däremot att kött innehåller mycket protein och kan bidra till en högproteinkost, men även detta "...whereas meat and cheese can be consumed in moderation as part of a healthy diet, contributing to recommended intakes of many important nutrients". Inte en bra källa om du frågar mig vad gäller vegetarisk kost, snarare hög och lågprotein.

7 december 2015 #39
Svar på detta inlägg:
#34 Jag tycker det låter rätt vulgärt att sätta en kula i någon också, men det ändrar inte faktum. Nej, de kan de inte. Men att välja mellan att dö och fortsätta leva, jag tror jag vet vad de vill. Och ingen kan mer än tro, eftersom det ju inte går att fråga dem. Tycker det är än vidrigare att döda någon som inte har den minsta möjlighet att försvara sig. Att människan kan bestämma ´´jag tycker att du ska dö nu, så jag dödar dig´´ *poff*.
nukki

Tror du verkligen att ett djur inte märker när en jägare är i farten? De har ett väl utvecklat luktsinne och syn och även hörsel, deras öron har även flera muskler för att kunna vinkla öronen till olika vinklar. Vi människor har bara lärt sig att upptäcka djuret innan djuret upptäcker oss. Vi har inte utvecklat klor och huggtänder för att vi har utvecklat vapen och upptäckt elden.

7 december 2015 #38
7 december 2015 #37
7 december 2015 #36

Tack, då ska jag läsa. Men jag är säker på att alla är om man överkonsumerar kött, med tanke på att samma protein hjälpt oss att utvecklas till de varelser vi är idag.

7 december 2015 #35
Svar på detta inlägg:
#34 Jag tycker det låter rätt vulgärt att sätta en kula i någon också, men det ändrar inte faktum. Nej, de kan de inte. Men att välja mellan att dö och fortsätta leva, jag tror jag vet vad de vill. Och ingen kan mer än tro, eftersom det ju inte går att fråga dem. Tycker det är än vidrigare att döda någon som inte har den minsta möjlighet att försvara sig. Att människan kan bestämma ´´jag tycker att du ska dö nu, så jag dödar dig´´ *poff*.
nukki

"Inte minsta möjlighet till att försvara sig"? De flesta djuren i det vilda har antingen bra hörsel, syn eller luktsinne, somliga har flera av dessa och andra. De har alla medel att upptäcka en jägare, men människan som jägare har helt enkelt lärt sig överlista detta, precis som alla andra rovdjur ute i naturen.

7 december 2015 #34
Svar på detta inlägg:
#26 Ha ihjäl låter så vulgärt, det låter som om man ska ta en morakniv och staba älgen tills den dör ju xD djur går inte och tänker på vad som händer efter döden, djuren lever i nuet och tar snabba beslut som passar just den just då. Djur tänker inte som människor. Evolutionen har inte gett dem förmågan att tänka utanför nuet. De är inte dumma, det menar jag inte. Menar bara att de inte kan ge samtycke på nåt de inte vet om ska hända.
nordanvind

Jag tycker det låter rätt vulgärt att sätta en kula i någon också, men det ändrar inte faktum. Nej, de kan de inte. Men att välja mellan att dö och fortsätta leva, jag tror jag vet vad de vill. Och ingen kan mer än tro, eftersom det ju inte går att fråga dem. Tycker det är än vidrigare att döda någon som inte har den minsta möjlighet att försvara sig. Att människan kan bestämma "jag tycker att du ska dö nu, så jag dödar dig" *poff*.

7 december 2015 #33

Ingenting som folk dött av under de närmaste åren så varför skulle man få sjukdomar som förkortar livet nu? Ätit kött har man gjort varje dag hur länge som helst och druckit mjölk och ätit ägg på samma dag.

7 december 2015 #32

För det första är ju komjölk inte menat för människor, det är ju för kalvar så att människor inte tål det är ju inte konstigt. Sen får du gärna länka den forskning som du lärt dig detta från, jag misstror inte vad du säger men jag vill läsa på lite själv då jag inte läst så mycket om detta.

7 december 2015 #31

Tänker du på tex skjörbjugg(eller hur det nu stavas)?

7 december 2015 #30
7 december 2015 #29

Vilket kött snackar vi om? Utländskt kött med risk för antibiotikaresistenta bakterier eller viltkött?

7 december 2015 #28

Men vi kan ta upp näringen från kött oxå, det gör våran kropp till en köttätande kropp också. Vi har mycket svårare att ta upp all näring från växter då vårat tarmsystem inte är långt nog för att bryta ner dem helt. Jorden tillhör oss lika mycket som den tillhör varg, björn, älg, ren och allt annat som befinner sig på den. Vem har gett björnen rätt att döda älgen? Dens egna evolution och överlevnadsdrift.

7 december 2015 #27

Vi tar dock bättre upp näring från kött än från grönsaker

7 december 2015 #26
Svar på detta inlägg:
#24 Ha ihjäl och döda är exakt samma sak; du avslutar ett friskt oskyldigt djurs liv, utan dennes medtycke. Det är alltså mer okej om djuret inte känner något, när man fortfarande kan välja att inte döda det alls? Man dödar inte de man älskar när man inte behöver, det är rätt tokigt, tycker jag. Beror förstås på hur man definierar ´´älskar´´.
nukki

Ha ihjäl låter så vulgärt, det låter som om man ska ta en morakniv och staba älgen tills den dör ju xD djur går inte och tänker på vad som händer efter döden, djuren lever i nuet och tar snabba beslut som passar just den just då. Djur tänker inte som människor. Evolutionen har inte gett dem förmågan att tänka utanför nuet. De är inte dumma, det menar jag inte. Menar bara att de inte kan ge samtycke på nåt de inte vet om ska hända.

7 december 2015 #25

Outbildad? tala gärna om hur du menar här?

7 december 2015 #24
Svar på detta inlägg:
#23 Jag älskar djur ja, men att ha ihjäl ett djur är lite fel benämning tycker jag. Jag skjuter den i skogen, Pang, den är död, den kände inte ett piss. Tömmer ut inälvor i skogen så t.ex räven får äta det sen tar jag djuret till slakteriet och styckar den. Jag skjuter mycket hellre ett djur själv i skogen som haft det bra med massor med plats att springa på och fin mat än att köpa kött i affären. Jag är inte känslokall, jag värderar djurens välbefinnande och gillar kött.
nordanvind

Ha ihjäl och döda är exakt samma sak; du avslutar ett friskt oskyldigt djurs liv, utan dennes medtycke. Det är alltså mer okej om djuret inte känner något, när man fortfarande kan välja att inte döda det alls? Man dödar inte de man älskar när man inte behöver, det är rätt tokigt, tycker jag. Beror förstås på hur man definierar "älskar".

7 december 2015 #23
Svar på detta inlägg:
#16 Älskar man djur har man inte ihjäl dem i onödan. Älskar man att äta djur älskar man också att ha ihjäl dem. Och att ha ihjäl oskyldiga individer som man älskar, helt i onödan, där försvinner logiken för mig.
nukki

Jag älskar djur ja, men att ha ihjäl ett djur är lite fel benämning tycker jag. Jag skjuter den i skogen, Pang, den är död, den kände inte ett piss. Tömmer ut inälvor i skogen så t.ex räven får äta det sen tar jag djuret till slakteriet och styckar den. Jag skjuter mycket hellre ett djur själv i skogen som haft det bra med massor med plats att springa på och fin mat än att köpa kött i affären. Jag är inte känslokall, jag värderar djurens välbefinnande och gillar kött.

7 december 2015 #22

Fors. vi kött. Jag har minskat min köttkonsumtion EXTREMT mycket och äter väldigt ofta vegetariskt istället. Jag gör det dock för miljön i första hand, men kan nu välja att lägga pengarna på svenska och/eller ekologiska varor istället då den vegetariska kosten är lite billigare. Med det sagt äter jag ju fortfarande kött, men inte alls lika mycket. Sen får du väl kalla mig känslokall eller känslolös för att jag kan äta en djurtyp jag älskar, bara inte den individ som får mig att älska den.

7 december 2015 #21

Inte om jag fött upp den som sällskap, för då har den ett annat syfte i mitt liv och jag har ett annat syfte i dens. Man äter inte en vän eller familjemedlem. Den hårda skillnaden är att din hund inte är min hund, nu skulle jag av etiska skäl aldrig äta ett djur som ägaren inte vill slakta för att hennes anser det familj. Jag kan ställa mig till att äta det för att jag anser att människor är allätare, samlare och rovdjur, därför kan vi äta både kött och grönsaker. Men idag överkonsumerar fors.

7 december 2015 #20

Ja det skulle jag kunna, kanske inte en som jag fött upp specifikt som sällskap för det skulle vara som att äta mitt barn. För lite perspektiv: Det fanns en tid när jag vägrade hästkött som liten men det äter jag utan problem sen några år sen, så jag ser inte varför hundkött skulle vara annars än hästkött i mina ögon då jag ser ungefär likadant på båda djuren.

7 december 2015 #19

Läs gärna mitt inlägg #23

7 december 2015 #18
Svar på detta inlägg:
#15 Så sant så! Önskar att jag kunde öppna en vegangård i framtiden, haha. Sorry för att jag kapar din tråd, förresten (a)
nukki

Såg att du inte skrev om djur på gården men jag slog ihop två svar i ett lite klumpigt sådär :/

7 december 2015 #17
Svar på detta inlägg:
#16 Älskar man djur har man inte ihjäl dem i onödan. Älskar man att äta djur älskar man också att ha ihjäl dem. Och att ha ihjäl oskyldiga individer som man älskar, helt i onödan, där försvinner logiken för mig.
nukki

Det är väl inte att ha ihjäl dem i onödan om man äter dem? Såg att du vill ha en egen vegangård, det är ju sjukt bra så länge du anväder all mark till vegetarisk odling och inte som betesmark till djur som bara ska gå där och dra mängder med vatten utan att ge något (utom en bra känsla) tillbaka. Jag själv vill också ha en gård där jag själv kan slakta djuren så jag vet att allt från dem tas tillvara och inte bara slängs bort.

6 december 2015 #16
Svar på detta inlägg:
#14 Lite svårt när man älskar kött ;)
nordanvind

Älskar man djur har man inte ihjäl dem i onödan. Älskar man att äta djur älskar man också att ha ihjäl dem. Och att ha ihjäl oskyldiga individer som man älskar, helt i onödan, där försvinner logiken för mig.

6 december 2015 #15

Så sant så! Önskar att jag kunde öppna en vegangård i framtiden, haha. Sorry för att jag kapar din tråd, förresten (a)

6 december 2015 #14
6 december 2015 #13
Svar på detta inlägg:
#12 Jag dödar hellre ett friskt djur i skogen än att köpa utländskt kött från ett djur som inte garanterat haft ett lyckligt liv från födsel till slakt.
nordanvind

Eller så dödar man inga djur alls. Då blir alla glada och kan fortsätta leva sina lyckliga liv.

6 december 2015 #12
Svar på detta inlägg:
#11 För att friska djur inte vill dö.
nukki

Jag dödar hellre ett friskt djur i skogen än att köpa utländskt kött från ett djur som inte garanterat haft ett lyckligt liv från födsel till slakt.

6 december 2015 #11
6 december 2015 #10

Jag älskar djur och vill deras bästa. Därför väljer jag svenskt kött och ska ta jägarexamen i framtiden. Ska jag vara ärlig tycker jag "if you say you love animals, why do you eat them?" låter ganska fånigt. Varför skulle det vara dåligt som djurälskare att äta djur?

6 december 2015 #9

Att jag tycker om kött också. Sen kan man ju välja kött från djur som fått leva ett bra liv, typ vilt

6 december 2015 #8
Svar på detta inlägg:
#7 Eller hur? :D Sett hans andra videos med?
nukki

Näe, måste kika!

6 december 2015 #7
Svar på detta inlägg:
#6 AWESOME!
qoux

Eller hur? Sett hans andra videos med?

6 december 2015 #6
Svar på detta inlägg:
#1 https://www.youtube.com/watch?v=vUufFUJEjFo
nukki

AWESOME!

2 december 2015 #5

Jag älskar inte djur.. men jag älskar att äta! ;P

1 december 2015 #4

jag äter bara sånt jag kan ta livet av

29 november 2015 #3

älskar inte kor och grisar direkt lol.

28 november 2015 #2

I don't :-D

28 november 2015 #1

https://www.youtube.com/watch?v=vUufFUJEjFo