Annons


Gymnasium
19 augusti 2019 #1
Vad gick ni för linje på gymnasiet? Och tyckte ni det var kul? Börjar själv 1:an på onsdag och är skapligt nervig då jag inte har någon vän där, snarare en ovän som inte varit så schysst mot mig. Tycker även det känns drygt att gå till 16 3 dagar i veckan... Hade liksom inget ork till skolan när jag började 9:an och nu ska jag liksom gå ännu längre dagar och utan vänner. Har svårt att lära känna folk då jag är så blyg. Vill inte heller gå ensam på en ny skola :/
12 september 2019 #30

Gick El och kommunikation programmet (f.d el och data). Tyckte det var roligt. Vissa kurser var lite svårare än andra. Du komemr bli vän med någon i klassen är jag övertygad om! Finnas alltid någon utåtriktad person som får med sig de blyga jag var ensam tjej i klassen och kände typ 4-5st sedan tidigare så var lättare för mig

11 september 2019 #29

Jag gick bild och formgivning 1,5år, sen elitidrott ca 1,5 termin sen hoppade jag av skolan och började jobba. Sen pluggade jag upp alla gymnasieämnen i vuxen ålder

29 augusti 2019 #28

Jag läste Djurvård på utökad nivå på Realgymnasiet. Kul var det men idag några år senare ångrar jag mitt val av gymnasie x)

27 augusti 2019 #27

Sent svar haha, men jag gick bild och formgivning på gymnasiet! Jag tyckte bildlektionerna och allt annat praktiskt var roligt, men eftersom det var högskoleförberedande hade vi ju också en hel del teoretiskt och det tyckte då jag var svintråkigt verkligen xD Har smygläst lite och det verkar ju som att det gått bra för dig, det är ju jättebra!

27 augusti 2019 #26
Svar på detta inlägg:
#25 Haha ja bor 13.000 i min kommun där jag gick i skolan xD dock kom vi från olika högstadium ^^
Beast

Jaha oj, och jag trodde min kommun var liten

27 augusti 2019 #25
27 augusti 2019 #24
Svar på detta inlägg:
#23 Jag gick natur-natur ^^ Kände ingen i min klass när jag började och tyckte bara att det gjorde saken bättre för då kunde man få en liten ´´ny-start´´ när ingen visste något om en xD Vi blev jättebra vänner allihopa och har kontakt än idag (2 år sen studenten)!
Beast

Åh det lät ju fantastiskt I min stad vet alla vilka alla är då det bor 20 000 i hela kommunen, så man vet vilka alla är redan och folk har oftast redan fått en uppfattning om en.

27 augusti 2019 #23
27 augusti 2019 #22

Den är helt okej, vet vilka de flesta är sedan innan och har blivit vän med en som bor utanför stan, visste inte riktigt vem hon var innan men vi hade lite kontakt på snapchat

27 augusti 2019 #21
Svar på detta inlägg:
#19 jag började på hästlinjen, bytte till naturvetenskap på distans för att kunna jobba samtidigt. hur har det gått? (:
tuidhana

Det gick jättebra! Den här veckan är det lite längre dagar, så var helt död efter igår då vi slutade 16

27 augusti 2019 #20

Gick faktiskt jättebra! Lärarna var snälla och ganska chill. Fick vara ledig torsdagen och hade bara 2 lektioner istället för 4 på fredagen!

26 augusti 2019 #19
23 augusti 2019 #18

Jag gick natur å äventyr först sen bytte jag till häst linjen

19 augusti 2019 #17
19 augusti 2019 #16
Svar på detta inlägg:
#14 Ja det förstår jag! :) Vad är det du ska läsa?
Tjalleralla

Handel, inriktning service och handel Vill hålla på med inredning och fick rådet från min studievägledare att välja handel och praoa på något ställe som har personal som är utbildade inredare. Finns ett bra ställe där jag bor och efter gymnasiet tänkte jag då ta någon kurs för att så småningom kunna bli inredare Känns dock som ett "konstigt" jobb, alltså inte ett riktigt jobb. Vet ingen som jobbar med det heller.

19 augusti 2019 #15
Svar på detta inlägg:
#13 Ja, men jag är en otroligt övertänkande människa, så jag gör 10 problem av ett och det är så fruktansvärt jobbigt men får inte bort det tänkandet! Och vissa andra är ju ganska cool när det gäller nya saker :) Har iaf hört bra om skolan och lärarna, och även maten! Min förra skola hade katastrof mat, jag är inte kräsen men det var riktigt dålig mat där :/ Så hoppas gymnasiet blir en bra tid!
diavor

Vet hur det är, är likadan haha Men man löser det på något sätt och man lär sig olika taktiker för att hantera det För mig hjälpte det en hel del att gå till kuratorn regelbundet och få hjälp att reda ut tankarna och märka att en del av de saker jag oroade mig för inte var särskillt farligt Sen funkar det väl olika bra för alla iofs haha.. Låter bra iaf att skolan det verkar bra, det gör mycket! Särskilt lärarna!

19 augusti 2019 #14
19 augusti 2019 #13
Svar på detta inlägg:
#11 Nedå, det är man sällan ensam om :) Även om det ibland kan verka som att alla andra är självsäkra eller känner alla, så kan man upptäcka senare att alla var precis lika rädda och inte kände nån från början dom heller :) Kul förresten att du hittat nån i din klass! :)
Tjalleralla

Ja, men jag är en otroligt övertänkande människa, så jag gör 10 problem av ett och det är så fruktansvärt jobbigt men får inte bort det tänkandet! Och vissa andra är ju ganska cool när det gäller nya saker Har iaf hört bra om skolan och lärarna, och även maten! Min förra skola hade katastrof mat, jag är inte kräsen men det var riktigt dålig mat där :/ Så hoppas gymnasiet blir en bra tid!

19 augusti 2019 #12
19 augusti 2019 #11
Svar på detta inlägg:
#9 Jag hoppas det :D Känns bra att veta att man inte är ensam om rädslan att bli själv.. :)
diavor

Nedå, det är man sällan ensam om Även om det ibland kan verka som att alla andra är självsäkra eller känner alla, så kan man upptäcka senare att alla var precis lika rädda och inte kände nån från början dom heller Kul förresten att du hittat nån i din klass!

19 augusti 2019 #10
Svar på detta inlägg:
#8 Känns bra att höra! Har fått kontakt med en tjej och vi har klickat bra så det löser sig säkert på den biten.. Mer orolig egentligen att jag tycker linjen är tråkig då jag inte riktigt ´´valde´´ linjen själv utan det blev en utväg :)
diavor

Det värsta som kan hända är att du vill plugga något annat och då går det alltid att lösa på något sätt så du kan byta! Min sambo har bytt utbildning både på gymnasiet och högskola/universitet så många ggr att jag tappat räkningen haha. Och vem vet, du kanske upptäcker att du tycker det är superkul!

19 augusti 2019 #9
19 augusti 2019 #8
19 augusti 2019 #7
19 augusti 2019 #6
Svar på detta inlägg:
#2 Jag läste ekonomi > juridik, jag tyckte det var jättekul! Förstår nervositeten, men det är många som börjar ensamma och inte känner någon så det kommer vara fler än du som vill söka sig till en vänskapskrets, oftast löser det sig fint! Drygt att du börjar med någon du inte trivs med dock, men fokusera på dig själv snarare än den personen, idioter finns överallt :c Tyvärr blir dagarna längre, när du börjar arbetslivet sen kommer det att vara ´´vanligt´´ med exempelvis 8-16 ;c
dior

Ja, har kontakt med en tjej som ska gå där, hon ska dock gå andra inriktningen men hon är väll den jag kommer vara med då vi verkar vara väldigt lika. Ja, ska dock sluta 12 på torsdagar och har hört här där jag bor att handel som jag ska gå har mycket lediga dagar osv. Men det är ju lika bra att vänja sig vid tiderna.

19 augusti 2019 #5
Svar på detta inlägg:
#1 Vad gick ni för linje på gymnasiet? Och tyckte ni det var kul?

Börjar själv 1:an på onsdag och är skapligt nervig då jag inte har någon vän där, snarare en ovän som inte varit så schysst mot mig. Tycker även det känns drygt att gå till 16 3 dagar i veckan... :D Hade liksom inget ork till skolan när jag började 9:an och nu ska jag liksom gå ännu längre dagar och utan vänner. Har svårt att lära känna folk då jag är så blyg. Vill inte heller gå ensam på en ny skola :/
diavor

Nu när jag läser vid högskolan så har jag flyttat till en helt ny stad 3 timmar hemifrån, kände ingen på skolan, hade en vän som jag brevväxlat med i borås och 2 av mina "gamla" vänner som flyttat till Gbg, annars var jag helt ensam. Men trots det hittade jag nya vänner så nu måste jag inte sitta ensam i klassrummet eller vid lunchen om jag inte vill och behöver inte oroa mig för att bli själv vid gruppuppgifter som jag trodde innan. Så det löser sig säkert för dig med!

19 augusti 2019 #4
Svar på detta inlägg:
#1 Vad gick ni för linje på gymnasiet? Och tyckte ni det var kul?

Börjar själv 1:an på onsdag och är skapligt nervig då jag inte har någon vän där, snarare en ovän som inte varit så schysst mot mig. Tycker även det känns drygt att gå till 16 3 dagar i veckan... :D Hade liksom inget ork till skolan när jag började 9:an och nu ska jag liksom gå ännu längre dagar och utan vänner. Har svårt att lära känna folk då jag är så blyg. Vill inte heller gå ensam på en ny skola :/
diavor

Jag gick Sam-media Tyckte det var riktigt kul men ibland såklart även tufft med allt plugg o så.. Men var mest mot slutet som jag knappt orkade med det, antagligen för att jag visste att jag snart var klar xD Jag är också riktigt blyg så var svinorolig jag med innan gymnasiet (trots att jag ändå hade några vänner med mig), men som det sagts innan, alla är i samma båt Det brukar lösa sig! Har t.o.m. hittat vänner nu på högskolan fast jag trodde jag skulle va ensam i 3 år haha

19 augusti 2019 #3

Som Dior skriver: de flesta sitter i samma båt som dig och alla vill få nya kompisar i den nya klassen. Och se sedan gymnasiet som en förberedelse för arbetslivet, med lite längre dagar. Innehållet på dina dagar kommer dock skilja sig avsevärt från grundskolan då du nu får läsa mer specificerade ämnen efter vad du intresserar dig för och sökt för linje.

19 augusti 2019 #2

Jag läste ekonomi > juridik, jag tyckte det var jättekul! Förstår nervositeten, men det är många som börjar ensamma och inte känner någon så det kommer vara fler än du som vill söka sig till en vänskapskrets, oftast löser det sig fint! Drygt att du börjar med någon du inte trivs med dock, men fokusera på dig själv snarare än den personen, idioter finns överallt :c Tyvärr blir dagarna längre, när du börjar arbetslivet sen kommer det att vara "vanligt" med exempelvis 8-16 ;c

19 augusti 2019 #1

Vad gick ni för linje på gymnasiet? Och tyckte ni det var kul? Börjar själv 1:an på onsdag och är skapligt nervig då jag inte har någon vän där, snarare en ovän som inte varit så schysst mot mig. Tycker även det känns drygt att gå till 16 3 dagar i veckan... Hade liksom inget ork till skolan när jag började 9:an och nu ska jag liksom gå ännu längre dagar och utan vänner. Har svårt att lära känna folk då jag är så blyg. Vill inte heller gå ensam på en ny skola :/