Annons


Betala som medryttare
16 oktober 2018 #1
Bara jag som tycker det är skumt att en ska betala flera hundra för att vara medryttare på hästar om ägaren även kräver allmän stalltjänst med mockning, utfodring etc., när de själva inte har tid att ta hand om och motionera hästen? Kan ju fatta om man tar betalt endast för ridningen eller så, men det borde ju jämna ut sig med stalltjänsten. Vilken logik ser ni andra bakom detta?
12 januari 2020 #25

En medryttare ska antingen betala eller också inte beroende på omständigheten. Söker en person hjälp pågrund utav exempelvis tidsbrist så har inte ägaren rätt att ta betalt, enligt mig. Då får man betalt i form av hjälp med hästen och stallsysslor. I annat fall där ägaren har all tid så har hen all rätt att ta betalt, är ju helt upp till var och en. Det är kostsamt att ha häst. Men för medryttaren ska det vara billigare att vara Just medryttare.

12 januari 2020 #24

En medryttare ska enligt mig INTE betala. Du skaffar en medryttare för att du själv inte har tid med hästen och behöver hjälp, då ser jag hjälpen som betalning, om personen i säg är i stallet och hjälper till samt motionerar hästen, det är nog bra betalning. jag själv har varit medryttare på samma häst i 5 år och rider hur mycket jag vill och sköter stallet hur mycket jag vill, gratis. När jag hade egenhäst så var det guldvärt att ha en medryttare som red x antal gånger i veckan!

11 april 2019 #23

Tycker absolut inte att man ska ta betalt för att ”anlita” en medryttare, kan anses vara lite dubbelmoral enligt mig. Skillnad ifall någon vill hyra din häst och ”tar upp din tid” exempelvis

3 januari 2019 #22

Skulle jag ha en person som var medryttare på min häst hade jag nöjt mig gott och väl att personen gjort stallsysslor såsom mocking, fixa kvällsmaten och se till att hästen har vatten i boxen innan den ska tas in på kvällen. Stallsysslor = rida gratis. Har man lixom gjort jobbet åt personen tycker jag man förtjänar att rida gratis! Sen förstår jag ifall man tar betalt för ridning för det fortfarande kostar att ha häst och man kanske inte har bra inkomst men jag hade inte tagit betalt ifall personen tar sig tiden att göra stallsysslorna åt mig!

9 december 2018 #21
Svar på detta inlägg:
#1 Bara jag som tycker det är skumt att en ska betala flera hundra för att vara medryttare på hästar om ägaren även kräver allmän stalltjänst med mockning, utfodring etc., när de själva inte har tid att ta hand om och motionera hästen? Kan ju fatta om man tar betalt endast för ridningen eller så, men det borde ju jämna ut sig med stalltjänsten. Vilken logik ser ni andra bakom detta?
Ljusalv

Beror helt på hästen! De hästarna jag hjälper att utbilda eller dylikt betalar jag aldrig. Är det en finare häst kan jag tänka mig att betala, samt beroende på vad man gör med hästen. Även är det väl en summa för man betalar ju för slitage på utrustning, samt som andra nämnt att det är en "säkerhet"

22 oktober 2018 #20

Jeg har en forrytter på hesten min en gang i uken. Hun ønsket en hest hun kan trene med fordi hun ikke kan ha en egen hest. Da ser jeg ikke noe galt i å ta betalt for dette Sen hva som er min grunn til å låne han bort, om det er pga tidsprist eller penger spiller ikke noen rolle. Vi har avtalt en dag i uken, men hvis jeg trenger mer hjelp utover dette trenger hun selvfølgelig ikke å betale, fordi hun gjør meg en tjeneste Jeg tror alt henger på hva man har avtalt på forhånd, det er viktig!

21 oktober 2018 #19
Svar på detta inlägg:
#17 Nu var ju frågan inte om att få betalt, snarare varför en ska betala när ägaren inte har TID för sin egen häst och tar in hjälp. Jämförde det lite med när någon behöver hundvakt, då får ju hundvakten alltid ersättning, ingen betalar ju ägaren för att få ha hunden. Och jag ser fortfarande inte riktigt skillnaden på de två, men jag har förstått att många vill ha en slant för att se till att medryttaren verkligen dyker upp.
Ljusalv

ja, nej glömde skriva att det inte var din kommentar jag syftade på där utan såg en annan om det. när jag åker bort betalar jag ju den som tar hand om mina hästar (om de vill) och ser det mer som en hundvakt. men tänker att har jag en medryttare så är det ju stor del också för att den personen ska få utföra sin hobby, och att det kan vara fullt rimligt att betala lite för att göra det. kostar ju mycket mer med egen häst. men beror ju även en del på hästens utbildning och sånt tycker jag

21 oktober 2018 #18

Ja det är ju en hel del utrustning som används, det har du rätt i.

21 oktober 2018 #17
Svar på detta inlägg:
#16 ser faktiskt inte ett riktigt problem i att jag skulle ta betalt för att någon annan nyttjar min häst och utrustning i eget intresse. sen precis som beyon skrev så ser nog många det som en säkerhet + du verkar mer seriös om du är villig att betala för ditt intresse. vill man själv ha ersättning för att rida nån annans häst kanske det är bättre att sikta in sig på beridare.
tuidhana

Nu var ju frågan inte om att få betalt, snarare varför en ska betala när ägaren inte har TID för sin egen häst och tar in hjälp. Jämförde det lite med när någon behöver hundvakt, då får ju hundvakten alltid ersättning, ingen betalar ju ägaren för att få ha hunden. Och jag ser fortfarande inte riktigt skillnaden på de två, men jag har förstått att många vill ha en slant för att se till att medryttaren verkligen dyker upp.

21 oktober 2018 #16
Svar på detta inlägg:
#1 Bara jag som tycker det är skumt att en ska betala flera hundra för att vara medryttare på hästar om ägaren även kräver allmän stalltjänst med mockning, utfodring etc., när de själva inte har tid att ta hand om och motionera hästen? Kan ju fatta om man tar betalt endast för ridningen eller så, men det borde ju jämna ut sig med stalltjänsten. Vilken logik ser ni andra bakom detta?
Ljusalv

ser faktiskt inte ett riktigt problem i att jag skulle ta betalt för att någon annan nyttjar min häst och utrustning i eget intresse. sen precis som beyon skrev så ser nog många det som en säkerhet + du verkar mer seriös om du är villig att betala för ditt intresse. vill man själv ha ersättning för att rida nån annans häst kanske det är bättre att sikta in sig på beridare.

20 oktober 2018 #15
20 oktober 2018 #14
Svar på detta inlägg:
#13 Håller helt med om att det inte är mer än rätt att ta betalt av medryttare! :)
Malinah

haha ja beroende på vart man bor. nu bor jag mitt ute på landet. hade förvisso en här som kollade och när jag sa att jag inte ville ha betalt själv sa att hon skulle stå för skoningen på hästen. meeeeeen sen köpte hon häst själv och nu står hon här hahaha

20 oktober 2018 #13
19 oktober 2018 #12
Svar på detta inlägg:
#11 jag förstår faktiskt inte alls varför det ska vara gratis som medryttare om det är ett ställe där det kostar mycket att ha häst. här ute på landet är det mycket billigare och kan väl vara skönt. haha hade jag haft någon som ville komma och mocka mina 2 ligghallar samt fixa vatten och hö kanske förringar med får denne gärna rida gratis men ofta för min del rider medryttaren sämre än mig och då är det egentligen bättre att hästen står för min del. i vilket fall skulle jag säga att de flesta annons
Lilja

jag ser är på bra normala ridhästar där man får rida ut och träna. förstår inte alls varför det ska vara gratis när alternativen är dyra d8m med. du får ju rida bra mycket mer för pengarna om du betalat 800 i månaden för 2 gånger i veckan än ridskolekostnader eller turridningskostnader lika ofta. du får gärna förklara. att bara mocka och packa hö tar 10 min så ser inte problemet.

19 oktober 2018 #11
Svar på detta inlägg:
#9 ...jag har sett en massa som annonser där ägaren vill att en nästan enbart rider skogsrundor för att hålla igång hästen och ändå vill ha upp emot en tusenlapp i månaden för hjälpen att ta hand om hästen.
Ljusalv

jag förstår faktiskt inte alls varför det ska vara gratis som medryttare om det är ett ställe där det kostar mycket att ha häst. här ute på landet är det mycket billigare och kan väl vara skönt. haha hade jag haft någon som ville komma och mocka mina 2 ligghallar samt fixa vatten och hö kanske förringar med får denne gärna rida gratis men ofta för min del rider medryttaren sämre än mig och då är det egentligen bättre att hästen står för min del. i vilket fall skulle jag säga att de flesta annons

19 oktober 2018 #10
Svar på detta inlägg:
#8 Ja det beror nog på situationen som en söker medryttare för, typ om medryttaren “hyr” en välutbildad häst för att lära sig mer. Jag tänkte mest när ägaren inte har tid för sin häst varje dag och istället för att låta den stå, sälja den eller lämna på foder tar in en medryttare som ska betala för att göra sysslor och se till att hästen får röra på sig regelbundet så ägaren kan ha kvar hästen och rida den någorlunda som vanligt. Typ om man bara rider skogsrundor som medryttare...
Ljusalv

ja visst men det beror ju på vart man bor. har du 3000 i stallhyra och sen allt annat så varför ska det vara gratis för den som vill komma ut i skogen lite? att man vill ha avlastning två gånger i veckan typ och fortfarande vill ha kvar hästen är väl det jättebra. vart ska medryttaren annars rida? ridskola och turridning kostar med. ha egen häst är väldigt dyrt. varför ska du rida gratis? vill man rida gratis finns det ofta massa outbildade travare men kan rida. inget fel på travare men jao. ja

19 oktober 2018 #9
19 oktober 2018 #8
Svar på detta inlägg:
#6 Haha alltså tycker det beror på hur det är och vart man bor. När jag stog i göteborg tog jag betalt. Mina medryttare mockade och packade hö på dennes dagar. Varför ska en medryttare få en välutbildad häst som den får göra i stort sätt vad som med gratis? Det är dyrt både att ha häst och rida. Här däremot skulle nog ingen betala för att rida och då får det ju vara så. Sen om medryttaren ska utbilda eller typ bara får ta rundor i skogen tycker jag inte att man ska betala.
lilja

Ja det beror nog på situationen som en söker medryttare för, typ om medryttaren “hyr” en välutbildad häst för att lära sig mer. Jag tänkte mest när ägaren inte har tid för sin häst varje dag och istället för att låta den stå, sälja den eller lämna på foder tar in en medryttare som ska betala för att göra sysslor och se till att hästen får röra på sig regelbundet så ägaren kan ha kvar hästen och rida den någorlunda som vanligt. Typ om man bara rider skogsrundor som medryttare...

19 oktober 2018 #7
Svar på detta inlägg:
#6 Haha alltså tycker det beror på hur det är och vart man bor. När jag stog i göteborg tog jag betalt. Mina medryttare mockade och packade hö på dennes dagar. Varför ska en medryttare få en välutbildad häst som den får göra i stort sätt vad som med gratis? Det är dyrt både att ha häst och rida. Här däremot skulle nog ingen betala för att rida och då får det ju vara så. Sen om medryttaren ska utbilda eller typ bara får ta rundor i skogen tycker jag inte att man ska betala.
lilja

men att man ska betala medryttaren förstår jag inte så länge det inte är ren utbildning. Så sett kan säkert de flesta hästarna stå ett par dagar i veckan med. det är ju en winwin om man betalar med. Alltså gå på ridskola eller köp en häst om du inte vill betala lite för en välutbildad privathäst. Du kommer garanterat gå back på den dealen om du bara vill ha en häst 2 dagar i veckan. sen har du ju inget direkt ansvar eller behöver bestäma eller betala skador.

19 oktober 2018 #6
Svar på detta inlägg:
#1 Bara jag som tycker det är skumt att en ska betala flera hundra för att vara medryttare på hästar om ägaren även kräver allmän stalltjänst med mockning, utfodring etc., när de själva inte har tid att ta hand om och motionera hästen? Kan ju fatta om man tar betalt endast för ridningen eller så, men det borde ju jämna ut sig med stalltjänsten. Vilken logik ser ni andra bakom detta?
Ljusalv

Haha alltså tycker det beror på hur det är och vart man bor. När jag stog i göteborg tog jag betalt. Mina medryttare mockade och packade hö på dennes dagar. Varför ska en medryttare få en välutbildad häst som den får göra i stort sätt vad som med gratis? Det är dyrt både att ha häst och rida. Här däremot skulle nog ingen betala för att rida och då får det ju vara så. Sen om medryttaren ska utbilda eller typ bara får ta rundor i skogen tycker jag inte att man ska betala.

17 oktober 2018 #5
17 oktober 2018 #4
Svar på detta inlägg:
#3 Sen kan det ju tilläggas att många faktiskt skaffar medryttare av just den anledningen att man kan vara i behov av ekonomiskt stöd. Om man har hästen uppstallad för 2500 i månaden vilket är ett billigt stall i mina ögon, hamnar ju snittsumman på runt 4-5000 i slutet på månaden... Slår man ut 4000 kr på 30 dagar och gångrar den summan med 8 (två medryttardagar i veckan á 4 veckor) så landar vi på drygt 1000 kr. Inte mer än rätt att medryttaren ska betala detta tycker jag :S
beyon

Jo och det är väl en sak att avsiktligt "hyra ut" hästen och avstå från den ett par dagar om en själv inte har RÅD med sin egna häst på egen hand av någon anledning. Men jag tänkte mer specifikt när en tar in medryttare för att en själv inte har TID med sin häst. Då borde det ju snarare vara skötaren/medryttaren som får betalt för att ta hand om hästen, om vi ska hårddra det åt det hållet. Fast ridningen är ju lön nog för många, kan jag tänka mig

17 oktober 2018 #3

Sen kan det ju tilläggas att många faktiskt skaffar medryttare av just den anledningen att man kan vara i behov av ekonomiskt stöd. Om man har hästen uppstallad för 2500 i månaden vilket är ett billigt stall i mina ögon, hamnar ju snittsumman på runt 4-5000 i slutet på månaden... Slår man ut 4000 kr på 30 dagar och gångrar den summan med 8 (två medryttardagar i veckan á 4 veckor) så landar vi på drygt 1000 kr. Inte mer än rätt att medryttaren ska betala detta tycker jag

17 oktober 2018 #2

Jag har varit medryttare på många hästar och både ridit gratis och betalat för mig. Många hästägare ser det som en "säkerhet" när medryttaren betalar. Det är ändå ett stort och DYRT djur man lånar ut till någon. Hjälper medryttaren till med betalning ses man ofta som mer seriös och visar på ansvar över hästen. Samtidigt som man mer sällan "ställer in" sina besök hos hästen i sista minut och ägaren får planera om sitt schema i sista stund. Betalar man för någt ökar chanserna att ta till vara på d

16 oktober 2018 #1

Bara jag som tycker det är skumt att en ska betala flera hundra för att vara medryttare på hästar om ägaren även kräver allmän stalltjänst med mockning, utfodring etc., när de själva inte har tid att ta hand om och motionera hästen? Kan ju fatta om man tar betalt endast för ridningen eller så, men det borde ju jämna ut sig med stalltjänsten. Vilken logik ser ni andra bakom detta?