Annons


Sadeltvång?
13 oktober 2017 #1
är inte så insatt i sadeltvång. men spontant undrar jag om sadeln ligger dåligt? och ifall han har dålig rygg?
19 oktober 2017 #7

okej! skönt att det inte är skada eller något i alla fall (:

19 oktober 2017 #6

hur går det? (:

14 oktober 2017 #5

ja, förstår det. men kan ju vara så att han är öm fram i manken? tänker eftersom den andra inte kom åt där och var för bred. hoppas att du får något bra besked från veterinären i alla fall!

13 oktober 2017 #4

Men självklart kan det vara att den andra sadeln ligger fel, eller att det ligger på en öm punkt i ryggen. Till exempel en häst jag känner fick svamp på ryggen, men ridskolan fortsatte att använda honom inom verksamheten och det påverkade hans psyke. Även när svampen var borta och behandlad så reagerade han när man tog han vid mankammen och ryggen. Från världens snällaste häst till hemsk och farlig, han sparkade alla som tog han på ryggen. :/

13 oktober 2017 #3

Jag skulle tro som Tuidhana, att den andra sadeln ligger och klämmer på en öm punkt i ryggen. Det kan vara anledningen till varför han reagerar som han gör. Annars kan det självklart vara underliggande problem så som ryggproblem eller trauma. Eftersom man inte vet vad han har varit med om och genom ett feltryck i ryggen kan göra så att dåliga minnen uppstår. Har du tittat upp hans rygg?

13 oktober 2017 #2
Svar på detta inlägg:
#1 är inte så insatt i sadeltvång. men spontant undrar jag om sadeln ligger dåligt? och ifall han har dålig rygg?
tuidhana

googlade på sadeltvång lite snabbt nu, men ja. något är ju obehagligt helt klart. tänker som sagt på att han kan vara öm i ryggen? skulle ju inte vara så konstigt med tanke på vilket skick hans mun var i menar jag.

13 oktober 2017 #1

är inte så insatt i sadeltvång. men spontant undrar jag om sadeln ligger dåligt? och ifall han har dålig rygg?