Annons


Första hund
13 januari 2019 #1
Nu är ju inte jag någon hundexpert (Men när man har tråkigt och försöker underhålla sig själv kan jag väl försöka ge ett någorlunda svar...?). Min fundering är varför du ska börja eller nöja dig med någonting annat, bara för att du aldrig haft hund förut? Om du vill ha en Borzoi så antar jag att du läser på om rasen? Och som du säger det gäller ju att uppfostra hunden.
23 april 2019 #18

Exakt Är man bara ansvarsfull så går det nog jättebra

23 april 2019 #17

När man väljer hund bör man läsa på och välja en utifrån sina intressen tycker jag för att få rätt grund. Sen är det samma vikt i uppfostran oavsett storlek Rocky är min första hund och han är en rottis men det har gått hur bra som helst men jag läste på allt jag kunde innan!

21 april 2019 #16

Min första hund var en doggo argentino, väldigt krävande. Men jag var påläst innan ^^

21 april 2019 #15

Jag tror inte storleken på ens första hund har någon betydelse utan jag tror det är mer om man själv har den kunskap och förståelse för vilken sorts hundras man köper och om tiden och energin finns för att kunna aktivera den hunden utefter rasens/hundens behov.

21 april 2019 #14

Absolut inte, man ska välja en hundras som man behärskar och är kunnig kring.

30 januari 2019 #13

Så vill du ha en borzoi köp en sådan, ta kontakt med några olika uppfödare så du verkligen känner att du har en chans att klicka med uppfödaren, det är super viktigt Så det känns bra

29 januari 2019 #12

Av erfarenhet, skaffa den hundras DU VILL HA, inte vad andra tycker att du ska ha. Jag vill ha en amstaff och alla min vänner skriker rakt ut! Men innan jag ens kommer att skaffa en amstaff så vill jag träffa flera olika, hona och hane. Träffa uppfödare och lära mig mer om rasen. Det är krävande hundar, men ALLA hundraser är krävande. Det ÄR krävande att ha hund. Köp den hundras du vill ha, läs på om den, ta hjälp av någon som är kunnig om hundrasen i sig och skaff aidg den hundrasen du vill ha!

27 januari 2019 #11

kan inget om borzoi, men haha aldrig hört att storleken ska spela roll? beror ju mycket på vad hunden är avlad till och vad den ska användas till? finns ju raser som inte är lämpade som första hundar, men det handlar ju inte om storlek direkt? lycka till med hundköpet oavsett

14 januari 2019 #10

Storleken spelar ingen roll, viktigaste är att man väljer rätt ras. Borzoi är ju generellt väldigt enkla och tacksamma hundar, deras storlek är absolut inte en nackdel.

13 januari 2019 #9

Lycka till! Hoppas hela truppen får bli gudmödrar

13 januari 2019 #8

Lycka till med ditt hundköp!

13 januari 2019 #7
13 januari 2019 #6

Det blir ju hur som helst en ny familjemedlem & att vänja sig vid hundlivet. Hundar har väl också sina egna personligheter & behöver ju inte nödvändigtvis heller vara "lättare" eller "svårare". Men som sagt, nu babblar jag ju, utan att faktiskt ha några bevis eller fakta, utan bara mina egna gissningar x) Men jag tycker du ska köra på det du vill ha, du känner dig själv bäst & det kanske är "lättare"(?) med en mindre hundras. Men tror att det kommer gå lika bra med en större hund

13 januari 2019 #5

Precis! Då tycker jag du hellre ska satsa på Borzoi, än en hund du kanske skulle bli "halvnöjd" med. Är ju viktigt att ha ett intresse för hunden och inte skaffa hund bara för att

13 januari 2019 #4

Vissa rekommenderar ju att man ska ha ägt en hund innan för att äga den nya rasen, men bara för man ägt en golden innan behöver man inte bli duktigare för det om man skaffar en amstaff ( om ni förstår hur jag menar).

13 januari 2019 #3

Man får ju läsa på om varje ras som är av intresse, vissa är ju lite mer krävande än andra och det är ju inte alltid man kan eller kanske "orkar" lägga ner den tiden. Man får jämföra nackdelar med fördelar helt enkelt. Är säker på att du skulle vara hur duktig som helst med en Borzoi, så länge du VILL och orkar!

13 januari 2019 #2

[fors. ] Hundar är ju inte heller billiga och lever ju ett bra tag. Så det är väl bättre att satsa på en ras som du verkligen känner att du vill ha och spendera pengar och din tid på den. För det är ju inte så att du skaffar dig en hund att "öva" på, för att sedan sälja och köpa den du verkligen vill ha? Om du nu inte tänkt ha 2 hundar?

13 januari 2019 #1

Nu är ju inte jag någon hundexpert (Men när man har tråkigt och försöker underhålla sig själv kan jag väl försöka ge ett någorlunda svar...?). Min fundering är varför du ska börja eller nöja dig med någonting annat, bara för att du aldrig haft hund förut? Om du vill ha en Borzoi så antar jag att du läser på om rasen? Och som du säger det gäller ju att uppfostra hunden.