Annons


Adopt vs Shop?
19 november 2020 #1
Halloj! Nu vill jag inte att detta ska bli en tråd med en massa bråk, utan ville bara höra hur s.s medlemmarna tänker kring detta. Vi håller god ton även om vi inte alltid är helt överrens! c: Tänker inte bara hund, utan också häst, katt, kanin, fågel, hamster, fisk, vandrande pinne, you name it! Har du något djur och varifrån kommer det? Varför valde du det tillvägagångssättet? Hade du valt samma igen? Har du inget djur men ändå har tankar kring saken? Let's discuss! :3
21 november 2020 #11
20 november 2020 #10
20 november 2020 #9
Svar på detta inlägg:
#6 Det bästa är väl att dels läsa på om den ras som man är intresserad av och stötta våra seriösa uppfödare som sköter sig. Sedan måste man nog vara brutalt ärlig mot sig själv. Klarar jag av att ha denna ras eller kommer djuret bli som en vandringspokal? Jag kan se att adopt don´t shop är viktig slogan i tex USA med sina puppymills men i sverige som har helt andra lagar och regler? Hur stor är risken att man stöttar oseriösa uppfödare genom att adoptera? Sedan har alltid adopterade djur en massa bagage i ryggsäcken och det är inte säkert att vem som helst klarar av det djuret. Hade jag köpt en hund idag så skulle jag valt ras och uppfödare väldigt noga. Min hund var en omplacering som hade hunnit avverka 5-6 hem på några månader. Som första hund så var han inte den ultimata hunden på grund av den där tunga ryggsäcken med erfarenheter och dumheter som han bar på. Hade jag kunnat gå tillbaka i tiden hade jag nog dragit öronen åt mig och satsat på en oförstörd valp i stället från en seriös uppfödare.

Mina två katter är vanliga hederliga bondkatter. Den äldsta katten föddes hos en gammal tant som bodde på något slags äldreboende. Jag fick nys om honom via mamma då hon jobbade åt hemtjänsten. Hade inte jag tagit honom hade han troligtvis antingen blivit avlivad eller hamnat i ett katthem. Inte för att jag tänkte på det just då. Jag behövde en råttjagare omedelbums. Tantens katt fick inga fler kattungar efter den gången vad jag vet. Den yngre kissen fick jag reda på via jobbet. Då hade föräldrarna åt min kollega små röda kattungar. Eftersom jag ändå var ute efter sällskap till katt nummer 1 så tyckte jag att det funkade ypperligt att hämta kattunge när jag ändå skulle hem ifrån jobbet. Jag tror inte det paret har haft kattungar sedan dess heller. Men ingen av dessa som jag hämtade kattunge ifrån var uppfödare och frågan är om det kommer gå att få tag på vanliga bondkatter i framtiden nu när det är krav på kastrering. Men det är samma sak där som med hunden. Nästa gång jag skaffar mig katt så blir det en kattunge från en riktig uppfödare. Det känns säkrare så och man vet vad man får.

Mina kaniner är dock räddade ifrån dåliga hem. Det var en vän till mig som räddade dem och sedan har jag råkat bli lite kär och fått äran att ta hand om dem. Det blev en kull i våras som jag hade planerat sedan förra sommaren. Dels för att en av kaninerna börjar bli gammal nu och jag vill inte ha en kanin som blir ensam och dels för deras trevliga personligheter. Jag sparade 2 ungar som jag vet har haft det bra sedan födseln. Jag får lite bilder ibland från de som köpte syskonen och det känns bra i hjärtat att veta hur de har det.

Ärligt talat tror jag inte att det är de seriösa uppfödarna som är bovarna. Hade folk haft vett att kastrera sina utekatter/hundar så hade det kanske inte varit problem med hemlösa katter/hundar. Det finns många som ändå inte tänkt avla som jag har tjatat på att de kanske borde kastrera sina djur.
thassy

Hej, jättespännande att läsa ditt inlägg! Jag håller med dig i dina tankar kring hundar och omplaceringar. Jag tycker att det är väldigt fel att shamea de som väljer att köpa en hund från en seriös uppfödare bara för att det finns så många hundar att adoptera. Alla hundar passar inte till allt och vill man satsa på något särskilt och få en hund man vet att man kan forma från start, tycker jag att man ska få köpa hundar från uppfödare hur mycket man vill. Min mamma har också en omplaceringshund, och trots att han är helt fantastiskt har han ett galna jaktinstinkter och kan inte vara lös i så många situationer, vilket såklart försvårar saker och ting när hon vill tävla. Såklart tycker jag att det är otroligt bra att adoptera också om man helst vill göra det, bara man är medveten om att det kan vara något problematiskt med hunden så man inte ger upp efter någon månad och bestämmer sig för att det var för mycket besvär och då lämnar bort den igen! Alla hundar är ju exakt lika mycket värda och bara för att de har dragit en nitlott i livet ska de ju inte bli kvar på något hundhem, så props till alla som känner att de vill adoptera ändå c: Supersnällt av dig att ta hand om katterna och kaninerna! Det skär ju rätt mycket i hjärtat av att veta att ett djur far illa om man inte tar hand om det, så förstår det helt. Älskar också att höra att du tog kaninungar för att du tänker på djurens bästa, och jättekul att du fortfarande får uppdateringar om de andra!! ^^ Tror också att det är de oseriösa människorna som förstör för de som driver en seriös uppfödning och det är ju supertråkigt. Får verkligen hoppas att det blir en förändring för att så få djur som möjligt ska behöva vara hemlösa!

20 november 2020 #8
Svar på detta inlägg:
#5 Känns inte som att han var en riktig uppfödare direkt. Det där känns mer som buskavel i någon bortglömd by a là alkisen med 40 katter i en liten stuga. Jag har svårt att tro att en ansvarig uppfödare bara släpper katterna till att para sig vind för våg.
thassy

Jo men exakt så var det i princip. Helt sjukt faktiskt! Vet att han dödade själv kattungar som ingen ville köpa dessutom - dock var det saker jag fick höra efter att vi hade köpt våra katter.

20 november 2020 #7
20 november 2020 #6
Svar på detta inlägg:
#1 Halloj! Nu vill jag inte att detta ska bli en tråd med en massa bråk, utan ville bara höra hur s.s medlemmarna tänker kring detta. Vi håller god ton även om vi inte alltid är helt överrens! c: Tänker inte bara hund, utan också häst, katt, kanin, fågel, hamster, fisk, vandrande pinne, you name it! Har du något djur och varifrån kommer det? Varför valde du det tillvägagångssättet? Hade du valt samma igen? Har du inget djur men ändå har tankar kring saken? Let´s discuss! :3
come

Det bästa är väl att dels läsa på om den ras som man är intresserad av och stötta våra seriösa uppfödare som sköter sig. Sedan måste man nog vara brutalt ärlig mot sig själv. Klarar jag av att ha denna ras eller kommer djuret bli som en vandringspokal? Jag kan se att adopt don´t shop är viktig slogan i tex USA med sina puppymills men i sverige som har helt andra lagar och regler? Hur stor är risken att man stöttar oseriösa uppfödare genom att adoptera? Sedan har alltid adopterade djur en massa bagage i ryggsäcken och det är inte säkert att vem som helst klarar av det djuret. Hade jag köpt en hund idag så skulle jag valt ras och uppfödare väldigt noga. Min hund var en omplacering som hade hunnit avverka 5-6 hem på några månader. Som första hund så var han inte den ultimata hunden på grund av den där tunga ryggsäcken med erfarenheter och dumheter som han bar på. Hade jag kunnat gå tillbaka i tiden hade jag nog dragit öronen åt mig och satsat på en oförstörd valp i stället från en seriös uppfödare. Mina två katter är vanliga hederliga bondkatter. Den äldsta katten föddes hos en gammal tant som bodde på något slags äldreboende. Jag fick nys om honom via mamma då hon jobbade åt hemtjänsten. Hade inte jag tagit honom hade han troligtvis antingen blivit avlivad eller hamnat i ett katthem. Inte för att jag tänkte på det just då. Jag behövde en råttjagare omedelbums. Tantens katt fick inga fler kattungar efter den gången vad jag vet. Den yngre kissen fick jag reda på via jobbet. Då hade föräldrarna åt min kollega små röda kattungar. Eftersom jag ändå var ute efter sällskap till katt nummer 1 så tyckte jag att det funkade ypperligt att hämta kattunge när jag ändå skulle hem ifrån jobbet. Jag tror inte det paret har haft kattungar sedan dess heller. Men ingen av dessa som jag hämtade kattunge ifrån var uppfödare och frågan är om det kommer gå att få tag på vanliga bondkatter i framtiden nu när det är krav på kastrering. Men det är samma sak där som med hunden. Nästa gång jag skaffar mig katt så blir det en kattunge från en riktig uppfödare. Det känns säkrare så och man vet vad man får. Mina kaniner är dock räddade ifrån dåliga hem. Det var en vän till mig som räddade dem och sedan har jag råkat bli lite kär och fått äran att ta hand om dem. Det blev en kull i våras som jag hade planerat sedan förra sommaren. Dels för att en av kaninerna börjar bli gammal nu och jag vill inte ha en kanin som blir ensam och dels för deras trevliga personligheter. Jag sparade 2 ungar som jag vet har haft det bra sedan födseln. Jag får lite bilder ibland från de som köpte syskonen och det känns bra i hjärtat att veta hur de har det. Ärligt talat tror jag inte att det är de seriösa uppfödarna som är bovarna. Hade folk haft vett att kastrera sina utekatter/hundar så hade det kanske inte varit problem med hemlösa katter/hundar. Det finns många som ändå inte tänkt avla som jag har tjatat på att de kanske borde kastrera sina djur.

20 november 2020 #5
20 november 2020 #4
Svar på detta inlägg:
#3 Usch vad tråkigt! När vi köpte hund när jag var mindre stötte vi också på en konstig uppfödare, men eftersom vi inte visste bättre då (första hunden) fattade vi inte att något var off.. Hon sa iaf att vi inte fick lämna tillbaka hunden om något gick dåligt och liknande saker. Sedan fick han problem med lederna och efter att vi berättade det hörde hon aldrig av sig igen..? Nu när vi hittat en ansvarig uppfödare vi köpt 2 andra hundar ifrån har vi fått höra en massa om att den tidigare uppfödaren
come

inte bryr sig om att höftröntga sina hundar eller liknande utan bara vill att de ska se bra ut på utställningar och vinna championat osv ((: Det är så hemskt tråkigt att det finns oansvariga uppfödare som inte tänker på djurens bästa :c Tyvärr har i alla fall jag fått uppfattningen om att det är rätt många katter som aldrig kastreras och därmed får kull efter kull, vilket helt klart är ett stort problem om det stämmer! Men vi är iaf båda en erfarenhet klokare i efterhand! ^^'

20 november 2020 #3
Svar på detta inlägg:
#2 Jag har två katter som bor hemma hos mina föräldrar atm. Dem köpte vi av min pappas kompis som hade fått kattungar. På den tiden insåg inte jag hur fel det faktiskt var och hur fel gubben skötte sina djur - fyfan. Asså han hade ingen koll på vem pappan till kattungarna var då han hade massvis med katter, många av dem var syskon tom. Hans katter fick kull efter kull och han kasterar dem aldrig, så synd om katterna som kanske fått 10 kullar var?? Idag hade jag skaffat katt via katthem eller något.
fairytale

Usch vad tråkigt! När vi köpte hund när jag var mindre stötte vi också på en konstig uppfödare, men eftersom vi inte visste bättre då (första hunden) fattade vi inte att något var off.. Hon sa iaf att vi inte fick lämna tillbaka hunden om något gick dåligt och liknande saker. Sedan fick han problem med lederna och efter att vi berättade det hörde hon aldrig av sig igen..? Nu när vi hittat en ansvarig uppfödare vi köpt 2 andra hundar ifrån har vi fått höra en massa om att den tidigare uppfödaren

20 november 2020 #2

Jag har två katter som bor hemma hos mina föräldrar atm. Dem köpte vi av min pappas kompis som hade fått kattungar. På den tiden insåg inte jag hur fel det faktiskt var och hur fel gubben skötte sina djur - fyfan. Asså han hade ingen koll på vem pappan till kattungarna var då han hade massvis med katter, många av dem var syskon tom. Hans katter fick kull efter kull och han kasterar dem aldrig, så synd om katterna som kanske fått 10 kullar var?? Idag hade jag skaffat katt via katthem eller något.

19 november 2020 #1

Halloj! Nu vill jag inte att detta ska bli en tråd med en massa bråk, utan ville bara höra hur s.s medlemmarna tänker kring detta. Vi håller god ton även om vi inte alltid är helt överrens! c: Tänker inte bara hund, utan också häst, katt, kanin, fågel, hamster, fisk, vandrande pinne, you name it! Har du något djur och varifrån kommer det? Varför valde du det tillvägagångssättet? Hade du valt samma igen? Har du inget djur men ändå har tankar kring saken? Let's discuss! :3