Annons


För ett aktivare stallet.se!
18 februari 2019 #1
Hej tänkte skapa en tråd där vi kan diskutera vad medlemmar kan göra för att göra ss lite mer aktivt. Vad tror just du skulle göra ss mer aktivt?
11 april 2019 #37

Minispel ^^

28 februari 2019 #36

Upp ^^

19 februari 2019 #35
Svar på detta inlägg:
#34 Det har du rätt i! Borde ju inte vara så svårt för nån som vet vad hen håller på med att göra en stallplan som funkar på samma sätt :)
Ljusalv

Nej. Dock så har jag själv ingen aning om hur dem får tidningen att funka så smidigt x)

19 februari 2019 #34
19 februari 2019 #33
Svar på detta inlägg:
#32 Det låter ju helt fantastiskt :D jag önskar jag hade kompetensen som behövs för detta. Ska snacka med några kompisar som jobbar med programmering och fråga dem vad de tänker en behöver kunna för att skapa något som det du beskriver. Vore ju kul att lära sig :)
Ljusalv

Kom på en grej.. det skulle ju typ vara som att göra en tidning, med bild- och textlager som kan flyttas runt på en begränsad yta och anpassas. Det går ju till och med att ha transparent bakgrund till bilderna i tidningsfunktionen...

19 februari 2019 #32
19 februari 2019 #31
Svar på detta inlägg:
#30 någon väg som slingrar sig, kanske några stängsel. Och sen finns det också ´´byggstenar´´ eller urklipp kanske man kan kalla det, som medlemmar lagt upp. Precis som du säger, lite byggnader, kanske några dekorationer såsom en staty, en rabatt, en hästvagn, etc. och så finns det även några urklipp som är ex. hästar och djur. Och ´´urklippen´´ har png (?) bakgrund, så att de är transparenta runt om. Förr var det väldigt poppis med enkla ´´gör din egen häst´´ eller ´´dress up games´´, jag tänker att -->
Dastable

någon på sidan kanske har program eller kompetenser som krävs för att göra ett sådant, och så kan man klippa ihop det till ett sådant "spel" som finns att göra, och även skriva på, så man får dit sitt stallnamn eller slogan.Och på något sätt borde credits gå att lösa, till skaparna av bg och urklippen, har två förslag: den 1:a att det står tydligt när man bygger vem som gjort vad, 2:a att sista biten av stallplanen har alla använda skapares stallnamn.

19 februari 2019 #30
Svar på detta inlägg:
#29 Vilken fiffig idé! Jag kan tänka mig att det inte vore så svårt att fixa.. Utan att kunna Någonting om kodning egentligen xD Såhär föreställer jag mig det: Det finns x-antal bakgrunder att välja mellan (Skulle gärna ställa upp och rita bakgrunder), vissa mer detaljerade andra mindre. Ex. några som bara är en färg, eller texture, några som är himmel och gräs med mycket yta att sätta ut ´´byggstenar´´ på, och några som är lite mer detaljerade med kanske en sjö och skog och berg i bakgrunden, och -->
Dastable

någon väg som slingrar sig, kanske några stängsel. Och sen finns det också "byggstenar" eller urklipp kanske man kan kalla det, som medlemmar lagt upp. Precis som du säger, lite byggnader, kanske några dekorationer såsom en staty, en rabatt, en hästvagn, etc. och så finns det även några urklipp som är ex. hästar och djur. Och "urklippen" har png (?) bakgrund, så att de är transparenta runt om. Förr var det väldigt poppis med enkla "gör din egen häst" eller "dress up games", jag tänker att -->

19 februari 2019 #29
Svar på detta inlägg:
#21 Jag tänker mest till en början att det finns färdiga; antingen mallar som man kan fylla i med valfria färger (typ som lineart) eller att det finns kanske 4-5 olika byggnader, i 4-5 olika färger. Och vid ett senare skede kanske det skulle kunna komma upp att medlemmar kan ladda upp sina egna byggnader/objekt. Tävla i det vet jag inte.. kanske blir svårt eller för övermäktigt?
Hardisty

Vilken fiffig idé! Jag kan tänka mig att det inte vore så svårt att fixa.. Utan att kunna Någonting om kodning egentligen xD Såhär föreställer jag mig det: Det finns x-antal bakgrunder att välja mellan (Skulle gärna ställa upp och rita bakgrunder), vissa mer detaljerade andra mindre. Ex. några som bara är en färg, eller texture, några som är himmel och gräs med mycket yta att sätta ut "byggstenar" på, och några som är lite mer detaljerade med kanske en sjö och skog och berg i bakgrunden, och -->

18 februari 2019 #28
Svar på detta inlägg:
#27 Vore ju kul om du ville fixa och kanske dela ut gratis? Tror det skulle vara jätteuppskattat :D Det skulle säkert kunna bli jättebra med en tävling också. Men i mitt huvud just nu så tror jag bara det skulle bli rörigt och inte säker på om medlemmar skulle orka engagera sig i en sån tävling/rösta i en sån tävling? Men jag kanske har fel? Kanske skulle bli jätte populärt ^^´
Hardisty

Allt jag skapar för hemsidan ger jag ofta bort gratis får göra det och ladda upp på typ Pixabay eller så, så det går få som vektorbilder jag tänker att medlemmar röstar ju i fototävlingen och utställningen idag, så varför skulle byggnadsdelar vara annars? Det bästa är ju om det är helt automatiskt så det enda som måste göras är att ladda upp och rösta

18 februari 2019 #27
Svar på detta inlägg:
#24 Lineart borde verkligen finnas blev jättesugen på att göra lite sånna stallplaner nu xD vad skulle göra det svårt eller övermäktigt med en tävling?
Ljusalv

Vore ju kul om du ville fixa och kanske dela ut gratis? Tror det skulle vara jätteuppskattat Det skulle säkert kunna bli jättebra med en tävling också. Men i mitt huvud just nu så tror jag bara det skulle bli rörigt och inte säker på om medlemmar skulle orka engagera sig i en sån tävling/rösta i en sån tävling? Men jag kanske har fel? Kanske skulle bli jätte populärt ^^'

18 februari 2019 #26
18 februari 2019 #25

[fors.] Så då skulle nog Auktionen behöva uppdateras för att kunna konkurrera mot fotogalleriet. (ex: kanske man kan avbryta en påbörjad auktion, eller att man kan sätta ett direktpris på djuret). Men det förstår jag att ni inte kan fixa till nu, då ni är mellan ägarbyte och sedan inte heller kankse har någon kodare? Gav även som förslag till Hollow att det vore önskvärt och uppskattat med en CREW/Suport-tidning, där ni kan skriva om nyheter som rör stallet.se och uppdatera oss medlemmar.

18 februari 2019 #24
18 februari 2019 #23
18 februari 2019 #22
Svar på detta inlägg:
#20 Ja de var inte alls en dum ide alls de skall ja absolut framföra :)
pemberley

Ska försöka klura på lite andra förslag och ideér. Men det är lite svårt att komma på kan jag tycka. Lyfta fram vissa funktioner kanske? Tror många glöms bort och att vissa kanske inte vet att de finns eller hur man använder dem? Som Frågesporter känns helt bortglömda? Men ska jag försöka fixa en egen kan jag tycka det är svårt att veta vad jag ska göra en frågesport om. Sedan (du nämnde auktionen i andra gnägget) så exempelvis konkurrerar ju Fotogalleriet ut auktionen.

18 februari 2019 #21
Svar på detta inlägg:
#18 Det skulle inte vara dåligt! Gur tänker du runt byggnader och annan dekoration som kan användas? Ska det vara förgjorda eller ska de vara som nu att alla som vill kan ladda upp dem? Eller kanske en tävling 1 gång i månaden? En laddar upp stallplansdelar och sen får medlemmarna rösta inom vissa kategorier. Topp X blir byggnadsdelar och den som skapat den får nån typ av belöning kanske? :)
Ljusalv

Jag tänker mest till en början att det finns färdiga; antingen mallar som man kan fylla i med valfria färger (typ som lineart) eller att det finns kanske 4-5 olika byggnader, i 4-5 olika färger. Och vid ett senare skede kanske det skulle kunna komma upp att medlemmar kan ladda upp sina egna byggnader/objekt. Tävla i det vet jag inte.. kanske blir svårt eller för övermäktigt?

18 februari 2019 #20
18 februari 2019 #19
Svar på detta inlägg:
#14 Jo det förstår jag fullt ut :) Det var mest en tanke som kan komma igång redan nu så det ser roligare ut för de som kommer nya. Jag förstår absolut att man har ett liv fullt utanför sidan :)
pemberley

Då tycker jag nog att det kanske borde finnas (som du skriver i gnägg; "Hjälp till tips" att det finns någonstans under "just nu > Hej!" (eller t-o-m en egen flik) en lista på saker man kan göra på hemsidan. Så man lätt kan kika in där om man har tråkigt och är sugen på lite tips. Kanske att Brunte har någon tävling/uppmaning på sin presentation till oss medlemmar och mer tjat från Brunte (ex: Glöm inte att delta i hopptävlingar här på sidan).

18 februari 2019 #18
Svar på detta inlägg:
#13 Men precis! Typ att det är en 3D bild, där man kan flytta objekt runt, fritt och inte begränsat till rutor. :)
Hardisty

Det skulle inte vara dåligt! Gur tänker du runt byggnader och annan dekoration som kan användas? Ska det vara förgjorda eller ska de vara som nu att alla som vill kan ladda upp dem? Eller kanske en tävling 1 gång i månaden? En laddar upp stallplansdelar och sen får medlemmarna rösta inom vissa kategorier. Topp X blir byggnadsdelar och den som skapat den får nån typ av belöning kanske?

18 februari 2019 #17
18 februari 2019 #16

också mer fokus på typ digitalt skapande skulle kunna locka folk utifrån!!

18 februari 2019 #15
Svar på detta inlägg:
#9 Bertätta gärna hur du mernar mer öppet? Jag är bara nyfiken :) Det är alltid bra med förslag ^^
pemberley

eftersom detta är en ungdomssida så skulle det vara roligt att kunna prata om sånt som är relevant för ungdomar, att man gör typ gnägg till ett mer öppet forum som kanske kan ha olika rum där vissa kanske är 16/18+ eller nått sånt! vet många medlemmar som inte hänger här för att ta hand om virituella hästar utan för att träffa och snacka med jämnåriga!! dessa personer kanske inte ens har ett hästintresse i grunden så ett mer allmänt lifestyle forum skulle gynna både altivitet och medlemsantal!

18 februari 2019 #14
18 februari 2019 #13
Svar på detta inlägg:
#12 Tänker du som en uppdatering av byggstenarna? :D det vore ju fantastiskt!
Ljusalv

Men precis! Typ att det är en 3D bild, där man kan flytta objekt runt, fritt och inte begränsat till rutor.

18 februari 2019 #12
18 februari 2019 #11

[fors] Skulle nog behövas någon typ utav morot i så fall, som driver oss till att vilja bli mer aktiv på sidan. (typ en aktivitetslista; Gör några saker och få SP eller annat för det och efter kanske 1 veckas aktivitet skulle man kunna få 1 extra RGM dag).

18 februari 2019 #10
Svar på detta inlägg:
#7 Jo aktiviteten har gått upp lite men mer skadar inte vi måste få lite fart i sidan ^^
pemberley

Absolut inte! Men kan då tycka att största prio också borde vara hur man kan få fler medlemmar till sidan (= reklam för s.se). Fler medlemmar = mer aktivitet. Går ju inte riktigt runt på att 37 medlemmar (som är online just nu) ska dra runt med full aktivitet överallt! Vi som är inloggad gör ju så gott vi kan. Och absolut skulle vi säkert kunna göra mer. Men vi har säkert annat för oss utanför stallet.se också, som gör att vi inte hinner med att lägga ner tid.

18 februari 2019 #9
18 februari 2019 #8

Då inget kan göras åt regler sålänge ägarbytet inte gått igenom som jag förstått det så är det här väl for the future men ett öppnare diskussionslandskap!! får man prata öppnare tror jag det lockar flera medlemmar till att bli aktivare men sen kanske aktivitetstävlingar ungefär som rankningen men med mer specifika saker som ger poäng eller nått

18 februari 2019 #7
18 februari 2019 #6
18 februari 2019 #5
Svar på detta inlägg:
#4 Asså hur fint hade det inte varit med en stallet.se målarbok med typ stallplaner och diverse djurbilder!? Eller en kalender? :D medlemmar kan ju bidra med bilder/lineart och så hålls det en tävling där vinnarna röstas fram. Om de sen säljs så kan ju potentiell vinst gå till hemsidan :)
Ljusalv

Tycker det lät najs med en "målarbok" för stallplaner. Eller typ att man skulle kunna välja mellan olika bakgrunder (ev. välja färger på bakgrunden?) och så placera ut färdiga hus, träd, djur osv. Typ som en "klipp"-bok

18 februari 2019 #4
Svar på detta inlägg:
#1 Hej tänkte skapa en tråd där vi kan diskutera vad medlemmar kan göra för att göra ss lite mer aktivt.
Vad tror just du skulle göra ss mer aktivt?
pemberley

Asså hur fint hade det inte varit med en stallet.se målarbok med typ stallplaner och diverse djurbilder!? Eller en kalender? medlemmar kan ju bidra med bilder/lineart och så hålls det en tävling där vinnarna röstas fram. Om de sen säljs så kan ju potentiell vinst gå till hemsidan

18 februari 2019 #3

Måste få fråga nått tillbaka; Är det bara jag som upplever att stallet.se är mer aktivt och socialt än vad de varit på flera år? Nej vi har inte över 100-tals medlemmar. Men jag tycker dem som är inloggade är aktiva, trevliga, sociala; det kommenteras, gillas i logg och allt möjligt? Sen att det finns några eldsjälar (tänker på Prowe exempelvis) som håller i aktivitets-tävlingar? ;o

18 februari 2019 #2
Svar på detta inlägg:
#1 Hej tänkte skapa en tråd där vi kan diskutera vad medlemmar kan göra för att göra ss lite mer aktivt.
Vad tror just du skulle göra ss mer aktivt?
pemberley

Fler medlemmar x) skämt åsido. Något mer specifikt mål för de som är på sidan, antingen nått spelelement eller nått som har med fotografering eller digital konst att göra

18 februari 2019 #1

Hej tänkte skapa en tråd där vi kan diskutera vad medlemmar kan göra för att göra ss lite mer aktivt. Vad tror just du skulle göra ss mer aktivt?