Annons


Den store lunchlåde-tråden
16 januari 2019 #1
Köttfärs”sås” med pasta = köp billig färs när det är rea, stek den och blanda ner krossade tomater. Krydda med örtsalt, grönsaksbuljong, curry, lök och vitlök. Ha i majs om du vill. Lägg ner i matlådan
17 september 2024 #37

Gillar i matlåda: Pasta. Gillar inte i matlåda: Potatis i alla dess former.

6 augusti 2024 #36

Allt som man kan laga mycket av och frysa ner i lunch-portioner. Ris & kyckling, grytor, hemagjord pizza, ...

24 juni 2024 #35

Hemmagjord panpizza, är helt besatt av det *-* har nog ätit det majoriteten av tiden de senaste 1-2 månaderna :’)

31 mars 2023 #34
Svar på detta inlägg:
#33 Panini med Rhode island sås :D
Look

Spagetti & köttfärssås annars?

29 mars 2023 #33

Panini med Rhode island sås

29 mars 2023 #32
Svar på detta inlägg:
#31 Mozzarella, pasta och pesto, behöver inte ens micras :D
beyon

Jag åt Chili ConCarne med ris, så gott

8 februari 2022 #31

Mozzarella, pasta och pesto, behöver inte ens micras

19 november 2020 #30

Haha ja precis xD

19 november 2020 #29

Det gör det 8) Men vegansk bacon är inte samma sak som riktig bacon, men de funkar.

19 november 2020 #28

Men ååååh, så gött. Är dock vegan men :c

8 juni 2020 #27
8 juni 2020 #26

Jag vet inte vad rätten heter egentligen eller om den har något namn, men kallar den för skinksparris iaf. Man behöver sparris (finns på burk som är billigare än färsk sparris), ris, chilisås (från heinz i glasflaska), grädde och skinka. Man rullar skinka runt sparris, typ 2-3 st sparris till en skiva skinka brukar jag sätta. Och så kokar man riset och vispar grädden. Blanda grädden och chilisås. Sätt riset i botten av en ugnsform, sätt rullarna med skinka och sparris jämt fördelat ovanpå.

4 juni 2020 #25

Kikärtscurry brukade vara min absoluta go to när jag pluggade! Gott och ger många matlådor. Stek finhackad gullök, slantad morot och broccolibuketter i olja. När det fått steka ihop sig en stund så häller du på en tetra avrunna och sköljda kikärtor för att steka tillsammans med grönsakerna. Pudra över lagom mängd curry, salt och peppar och låt fräsa ytterligare en stund. Därefter häller du på två deciliter vatten, en tärning buljong och när det kokat bort häller du i grädde. Serveras med ris!

17 maj 2020 #24

"rislåda" med fläskfile, Gratinerad i ugnen . Koka ris och stek köttet, Blanda ner i en form tillsammans häll på grädde och lite ost . Sen in i ugnen tills du tycker de ser bra ut, Lätt att äta !

4 december 2019 #23

Kycklingsallad! Behöver inte ens micras :' Det jag brukar ha i är kyckling, gurka, tomater (helst körsbärstomater), någon sallad (typ isbergssallad, romansallad eller hjärtsallad), eventuellt fetaost (sån där god som man köper i en burk tillsammans med olja), och även pasta till om man vill! Jag brukar ta penne, farfalle eller gnocchi-pasta!

3 december 2019 #22

Jag har hittat en matblogg som jag tycker är helt fantastisk; zeinas kitchen. De flesta av hennes maträtter går att göra matlådor med. Den senaste jag testade var kyckling fyllt med färskost och chilli i chreme fraishe sås med ris mycket gott!

3 december 2019 #21

När jag gjorde matlådor, så blev det ofta wok eller rester efter middagen. Eller storkok som lasagne, gryta, pastagratäng osv :'D

2 december 2019 #20

Brukar improvisera för det mesta Men krossade tomater, vatten, buljong som grund. Sedan brukar jag kasta i lite olika ingredienser. Typ som sötpotatis, linser eller bönor, morötter, zucchini, paprika, broccoli, baby spenat, purjolök. Sedan krydda som man vill ha det och låta det puttra på medelvärme ett tag, smaka av efter en stund för att se om mer krydda behövs. Kör ibland i ex. veggie korv eller veggie bitar med allt det ovan. Vill man så kan man lägga i kött också.

2 december 2019 #19

Olika grytor?

23 augusti 2019 #18

brukar göra extra portion när jag lagar mat bara så har jag lunchlådor där, men det är ju typ köttfärssås och pasta (ta bönpasta tho godare och bättre) sen typ kycklinggryta, pannbiff, korvstroganoff elr lasange, osv u name it, funkar det till middag funkar det till lunch

23 augusti 2019 #17

hahahaa

18 augusti 2019 #16

Det jag ofta gör (lite för ofta kanske) är en röra med pasta, soltorkade tomater, vanliga tomater, och fetaost. Rör ihop det tillsammans med gräddfil och pesto! Supergott och behöver inte värmas!

30 juni 2019 #15

Kycklingsallad! Behöver inte ens micras *-* Annars köttfärssås och makaroner hehe, love it!

18 juni 2019 #14

superbra att du puffar denna tråd för jag behöver verkligen tips x))) helst också mat för kräsna hehehe äter som ett barn

21 april 2019 #13

Potatissallad med skinka/köttbullar/kyckling & grönsaker - gott, enkelt & du slipper micra!

24 februari 2019 #12

Åh jag måste absolut spara alla tips då jag vill dra ner på mat kostnaden. Har bara jobb till sista juli o vill spara ihop pengar så jag klarar mig tills nästa jobb kommer.

18 februari 2019 #11

Man vispar grädde, blandar det med en klick chilisås (finns på glasflaska). Och så kokar man ris och rullar in sparris i skinka. Sen häller man riset i en ugnsform, sätter sparrisskinkan ovanpå och häller grädden över och så in i ugnen en stund. Man kan byta ut sparrisskinkan mot kyckling också.

16 februari 2019 #10

haha joooo jag tycker det är gott, hellre potatis en typ svettiga och äckliga pommes XD Potatis med mycket sås går alltid tycker jag

16 februari 2019 #9

Potatis, torsk och äggsås är gott i matlåda även köttfärslimpa med brunsås och potatis Tomatsoppa med mackaroner funkar också

18 januari 2019 #8

Hahah ja det är ju tur det iallafall!

17 januari 2019 #7

Det lät som om din mage kommer att få sig en utmaning idag; )

17 januari 2019 #6

Nu känns det som att jag tar hela tråden, haha, men ett sista recept jag tänkte dela med mig av är pasta med kassler och gröna ärtor. Då tärnar och steker jag kasslern, kokar upp pastan, lägger ner ärtorna de sista minuterna när pastan kokar, häller av vattnet och blandar ner grädde och kassler med pastan och ärtorna. Kryddar som man vill. Supersnabbt och billigt, bra att ta med

17 januari 2019 #5

Ibland kör jag storkok på en rotfruktsgryta med grytbitar (köper bara dem när de är på rea). Då har jag i morot, ingefära, purjolök, kålrot, palsternacka och ibland sötpotatis (om den inte ska frysas för då skippar jag potatisen)

17 januari 2019 #4

Korv stroganoff med ris är en annan rätt jag brukar ta med, alltid gott att värma för smaken blir större dagen efter.

17 januari 2019 #3

Åh vilken bra tråd, en sån här behöver jag verkligen!! Här är några jag brukar göra: Färsfylld squash. Dela squashen på längden, stek färsen (jag brukar använda quornfärs, går bra att blanda med bönor) och lägg i squashen, toppa med riven ost och sätt in i ugnen till osten smällt. Lätt att ta med och mickra.

16 januari 2019 #2

En sån här tråd behöver jag!

16 januari 2019 #1

Köttfärs”sås” med pasta = köp billig färs när det är rea, stek den och blanda ner krossade tomater. Krydda med örtsalt, grönsaksbuljong, curry, lök och vitlök. Ha i majs om du vill. Lägg ner i matlådan