Annons


Trubbnosiga hundar
2 januari 2019 #1
Detta är något som stör mig otroligt mycket. Hur kan man seröst sitta och försvara avel på trubbnosiga hundar, såvida målet inte är att få fram en frisk hund med längre nos, fri från andningssvårigheter? Hur kan man försvara avel där målet är att ta fram hundar vars kranier är så förvridna att det inkräktar på hundens förmåga att syresätta sig? -Adopterar- du en mops eller en bulldog, självklart. Stöd bara inte de uppfödare som avlar för att få fram en sjukare hund.
6 januari 2019 #34
6 januari 2019 #33
6 januari 2019 #32
6 januari 2019 #31
Svar på detta inlägg:
#28 Vad jag vet så finns det redan regler inom varje ras när det gäller avel. Jag tror även skk har en bunt med regler att förhålla sig till också.
thassy

Ja det har dom säkert men vissa raser som har problem med andning och sånt kanske skulle behöva kollas lite extra eller ändras regler kring och att man egentligen inte borde få avla fram såna alls om djuren lider av att se ut på ett speciellt sätt. Känns inte så väldigt snällt mot djuren om rasen är känd för sin nos och samtidigt har andningssvårigheter på grund av den att man ändå får fortsätta avla fram den :/ men det visar väll sig sen hur det blir och om några raser försvinner

6 januari 2019 #30
Svar på detta inlägg:
#24 Problemet med att adoptera en hund, eller ta emot en omplacering är att man kan få en hund med problem. Det tog mig nästan två år att få bort en del beteendeproblem från min hund som jag inte ens hade behövt ta itu med om jag hade haft honom från valp. Och en del problem har han fortfarande, 4 år senare.
thassy

Det är det jag är rädd för när det gäller att adoptera en hund för mig personligen. Jag har aldrig haft hund innan och jag känner att jag vill veta var hunden kommer ifrån för att undvika gömda problem. Självklart kan det finnas gömda problem i valpar också men grejen med omplaceringshundar är att hundens förflutna är så luddigt. Känns väldigt safe när det står "vill inte bo med andra hundar eller barn"..

6 januari 2019 #29
6 januari 2019 #28
6 januari 2019 #27
Svar på detta inlägg:
#26 Fast det kan man få me en valp oxå, mina föräldrar köpte en valp (kelpie) och första kvällen vi hade henne hemma morrade hon. Beror ju mkt på inviden oxå. En väldigt dominant men oxå rädd och stor personlighetssfär hund är vad hon är. Jag har adopterat en hund från Spanien, hon va väldigt osäker bland människor från början fortfarande är lite efter 3 år men hon är fantastisk. Det är helt sjukt hur häftigt det är att se sin hund utvecklas (A)
Brisingr

Fast jag tror ändå att det är enklare att få börja om med en valp från en ras som man själv har forskat om och valt ut. Hittills har min familj bara haft problem när det gäller omplaceringar. Den enda hunden som är någorlunda sund i huvudet är min hund. Men jag har fått kämpa istället. Och jag håller med dig. Det är sjukt häftigt att se sin hund utvecklas. Men jag önskar att jag hade haft min hund sedan valp i stället för att han skulle flytta mellan olika ägare 5-6 gånger på ett år.

6 januari 2019 #26
Svar på detta inlägg:
#24 Problemet med att adoptera en hund, eller ta emot en omplacering är att man kan få en hund med problem. Det tog mig nästan två år att få bort en del beteendeproblem från min hund som jag inte ens hade behövt ta itu med om jag hade haft honom från valp. Och en del problem har han fortfarande, 4 år senare.
thassy

Fast det kan man få me en valp oxå, mina föräldrar köpte en valp (kelpie) och första kvällen vi hade henne hemma morrade hon. Beror ju mkt på inviden oxå. En väldigt dominant men oxå rädd och stor personlighetssfär hund är vad hon är. Jag har adopterat en hund från Spanien, hon va väldigt osäker bland människor från början fortfarande är lite efter 3 år men hon är fantastisk. Det är helt sjukt hur häftigt det är att se sin hund utvecklas (A)

6 januari 2019 #25
6 januari 2019 #24
Svar på detta inlägg:
#22 Frågan är hur många grejer inom avel kan vara lagligt egentligen. Finns fler grejer som inte gynnar djuret. Som nakenhet, korta ben, lång, lockig päls osv. Sedan tycker jag att det borde vara mycket svårare att få avla i allmänhet då det finns så mycket hemlösa djur. Mycket bättre att adoptera. Ska man få avla borde man ha bra anledningar och jämna kontroller för att se så de fullföljs.
ysera

Problemet med att adoptera en hund, eller ta emot en omplacering är att man kan få en hund med problem. Det tog mig nästan två år att få bort en del beteendeproblem från min hund som jag inte ens hade behövt ta itu med om jag hade haft honom från valp. Och en del problem har han fortfarande, 4 år senare.

6 januari 2019 #23

Ja jag håller helt med dig. Reglerna borde justeras kring avel och att endast avel som inte skadar eller som orsakar lidande för djuren borde vara laglig. Ja det vore bättre om man tog vara på dom hemlösa djur som finns omkring oss än att nya ska avlas fram men tror dock många vill ha renrasiga hundar. Men kontroller på alla raser som avlas borde göras mer frekvent så man får stopp på vissa rasers lidande

6 januari 2019 #22
Svar på detta inlägg:
#18 Frågan är ju hur det ens kan vara lagligt att avla fram ett visst utseende, som försämrar hundens förmåga, tex att andas normalt..
Lhrk

Frågan är hur många grejer inom avel kan vara lagligt egentligen. Finns fler grejer som inte gynnar djuret. Som nakenhet, korta ben, lång, lockig päls osv. Sedan tycker jag att det borde vara mycket svårare att få avla i allmänhet då det finns så mycket hemlösa djur. Mycket bättre att adoptera. Ska man få avla borde man ha bra anledningar och jämna kontroller för att se så de fullföljs.

6 januari 2019 #21

Ja ne precis. Tråkigt att det ska vara så men jag hoppas verkligen att det nån gång i alla fall blir regler mot hur man får avla hundar och andra djur. Så dom slipper lida för att vi tycker att deras utseende är gulligt. Känns så fel att det avlas fram sådana djur

6 januari 2019 #20
Svar på detta inlägg:
#18 Frågan är ju hur det ens kan vara lagligt att avla fram ett visst utseende, som försämrar hundens förmåga, tex att andas normalt..
Lhrk

Det är den stora frågan, isn't it? (: Lär ju inte bli någon förändring heller eftersom våra partier är fullt upptagna med att tjafsa sinsemellan..

6 januari 2019 #19

Får hoppas det inom snar framtid blir olagligt att avla fram raser på så sätt att hundarna blir lidande

6 januari 2019 #18

Frågan är ju hur det ens kan vara lagligt att avla fram ett visst utseende, som försämrar hundens förmåga, tex att andas normalt..

6 januari 2019 #17
6 januari 2019 #16
6 januari 2019 #15
Svar på detta inlägg:
#1 Detta är något som stör mig otroligt mycket. Hur kan man seröst sitta och försvara avel på trubbnosiga hundar, såvida målet inte är att få fram en frisk hund med längre nos, fri från andningssvårigheter? Hur kan man försvara avel där målet är att ta fram hundar vars kranier är så förvridna att det inkräktar på hundens förmåga att syresätta sig? -Adopterar- du en mops eller en bulldog, självklart. Stöd bara inte de uppfödare som avlar för att få fram en sjukare hund.
Katsuki

Jag har frågat exakt samma sak som du. Och sedan jag var liten har jag ifrågasatt personer som tycker att intryckta nosar på djur är sött. Det är inte bara hundar som har det problemet utan katter också. Jag är mest förvånad över att det har tagit sådan tid för alla andra att inse att snarkande är andningsproblem, något som jag begrep redan som 5-åring.

6 januari 2019 #14

Håller med...tycker inte ens mops/fralla osv är fina hundar alls. Varför inser inte folk att det inte är normalt att hunden inte kan föda sina valpar normalt utan måste ha kejsarsnitt i typ 80% av fallen. Och att de knappt kan andas då såklart. Stör mig på att varenda människa nu för tiden har en sådan hund också? Känns som 9/10 ggr när jag undrar "åh vad för ras?" så är svaret mops..

6 januari 2019 #13
4 januari 2019 #12

Det är nog väldigt många som inte är medvetna om att djuren inte mår bra av att se ut på ett visst sätt tror jag. Det är så synd om djuren när dom får svårt att andas och andra komplikationer. Såna här inlägg är väldigt bra och informerande och det borde finnas och spridas mer information kring raser med problem dom har tycker jag så kanske det nån gång i framtiden blir färre som vill köpa och därigenom kanske lyckas bidra till att aveln för dessa minskar

4 januari 2019 #11
Svar på detta inlägg:
#10 Katsuki, vad du är fin som upplyser om detta på ett fint sätt <3 håller med dig , alltid.
Lhrk

Jag är bara glad om jag kan öppna ens en persons ögon (y)

4 januari 2019 #10

Katsuki, vad du är fin som upplyser om detta på ett fint sätt håller med dig , alltid.

4 januari 2019 #9
Svar på detta inlägg:
#8 Hemskt att se skillnaderna, verkligen! Fy och skäms för de som avlar vidare på dessa ´´sjuka´´ djur. Hemskt för dem att behöva leva med andningssvårigheter :(
spongebob

Jag tycker definitivt att det räknas som djurplågeri. Aveln sköts inte på så sätt att den ser till djurets bästa, inte på något plan.

3 januari 2019 #8
3 januari 2019 #7
Svar på detta inlägg:
#5 För att vara helt ärlig. Jag är säkert dum... riktigt dum. Men aldrig tänkt på detta tidigare. Tyckt att mops var en söt liten hund som snarkade sött... Nu känns det bara hemskt att träffa pappas syrra och höra hennes mops ´´snarka´´ för det kommer få mig att tänka på att det är andnings svårigheter... Men sen är jag inte 100% insatt i hundar, raser osv men detta har ändrat min syn! :o
spongebob

Jag tycker inte alls att du är dum, poängen är ju att detta är så skönmålat att folk inte ens vet om problemet. Självklart kan både djur och människor snarka utan att nödvändigtvis ha andningssvårigheter, men det är ingen slump att det händer så frekvent.. aka. typ varenda trubbnosig hund. Googla "Mops med lång nos", det är rätt chockerande att jämföra och se hur mycket nosen faktiskt knycklats in..

3 januari 2019 #6

håller med, när jag kollar efter raser som passar mig går jag först och främst på hälsan! är det en "frisk" ras? då läser jag vidare. Gillar inte att det fortfarande finns folk som avlar på "sjuka" djur :/

3 januari 2019 #5

För att vara helt ärlig. Jag är säkert dum... riktigt dum. Men aldrig tänkt på detta tidigare. Tyckt att mops var en söt liten hund som snarkade sött... Nu känns det bara hemskt att träffa pappas syrra och höra hennes mops ''snarka'' för det kommer få mig att tänka på att det är andnings svårigheter... Men sen är jag inte 100% insatt i hundar, raser osv men detta har ändrat min syn!

2 januari 2019 #4
2 januari 2019 #3
Svar på detta inlägg:
#2 Håller helt och hållet med <3 Det är tyvärr många som inte vet om detta, men det börjar bli mer uppmärksammat nu men de behövs mer upplysning för att folk skall förstå... dessutom får inte ögonen plats i kraniumet så att det är lätt hänt att ett öga ploppar ut om de blir stressade. :(
Valkyr

Visst, jättegulligt att hunden grymtar och snarkar.. fram tills att hunden kollapsar av syrebrist och du inser att den lät så på grund av att luftvägarna är så messed up. Himla gulligt att inte kunna andas..

2 januari 2019 #2
2 januari 2019 #1

Detta är något som stör mig otroligt mycket. Hur kan man seröst sitta och försvara avel på trubbnosiga hundar, såvida målet inte är att få fram en frisk hund med längre nos, fri från andningssvårigheter? Hur kan man försvara avel där målet är att ta fram hundar vars kranier är så förvridna att det inkräktar på hundens förmåga att syresätta sig? -Adopterar- du en mops eller en bulldog, självklart. Stöd bara inte de uppfödare som avlar för att få fram en sjukare hund.