Annons


Feminister?
13 december 2018 #1
Feminist ja visst! 20 år. Varit aktiv och medveten sedan 16 års ålder. Alltid haft detta synesätt. Det var väl kanske min tjejkompis som berättade mycket om vad hon läst på internet och sedan även egna erfarenheter + kompisars övergrepp som ledde till att jag förstod att feminism var det ända rätta.
3 maj 2019 #39

Emilia

3 maj 2019 #38
Svar på detta inlägg:
#26 Insåg att jag blev sämre behandlad och tilldelad annorlunda arbetsuppgifter ”då jag var kvinna”. Nu är jag snart polis :)
Starnight

Åh, det här är underbart och inspirerande att höra! (Den andra delen av din posrt alltså, inte att du blev sämre behandlad. That sucks, obvi)

3 maj 2019 #37
3 maj 2019 #36

Jag hoppas bara jag missförstod dig, hade varit lite lustigt att man får bete sig illa mot människor beroende på hur snygg man är.

3 maj 2019 #35

Vänta va? Får kvinnor vara hatiska mot män om de ser ut som Megan Fox? Man ska väl inte vara hatisk mot någon individ, utan anledning? Ingen människa har rätt att bete sig illa mot en annan människa, oavsett hur den ser ut?

3 maj 2019 #34

så det jag skriver är Inte fakta men det Beyon skriver är fakta. alright. Du får leva precis hur du vill, men om du tror att vara hatisk mot män är något de kommer hantera, såvida du inte ser ut som megan fox, så ok! lycka till! jag kommer bli raderad om jag fortsätter skriva här så Im out

2 maj 2019 #33

va är rätt

2 maj 2019 #32

tror du kärlek är viktigt? tror du undermedvetet eller medvetet hat kan stå i vägen för kärlek?

2 maj 2019 #31
Svar på detta inlägg:
#20 Manshat riktar sig inte till specifika individer, utan den samhällsstruktur vi lever i som idag till största del styrs av män. Manshat skadar ingen, kvinnohat dödar och diskriminerar...
Beyon

manshat skadar kvinnor som är heterosexuella och som ist för att ha ett förhållande fullt med respekt och ömsesidig kärlek har: inget av det. det distraherar också. istället för att lösa problem är man arg över beskrivningar på problem. manshat skadar visst. det skadar också kvinnor. på detta sätt och flera andra.

24 april 2019 #30

Håller med dig! ^^

24 april 2019 #29

inte alls! Inte vad det i grund och botten står för. Jag säger bara att jag tror på MER än så vilket gör att jag håller mig till vad jag har för värderingar snarare än vad för begrepp som passar på mig. Är jag för kvinnors rättigheter på alla sätt och viss? Absolut. Är jag för humanism? Absolut. Är jag för att skillnader mellan kvinnor ovh män i samhället ska upphöra? Absolut!!!! Venne om ngn ens fatta men ah diz my opinion

24 april 2019 #28

men en del av mig vill äääven ändra hur det är för killarna. de ska vara så jääkla tuffa hela tiden för att det är vad samhället har lärt dem att vara. Inte gråta, ha stora kön, även p****industrin förvränger vilket gör att (EXEMPEL) folk som typ min lillebror som växer upp med det lär sig att jämföra sig så vis. Han är inte idealiskt ”lång” och har fått höra det från alldeles för många tjejer och har därför ett galet kasst självförtroende. Jag säger inte stt jag motsätter vad feminism står för,

24 april 2019 #27

eh jag kallar mig typ ingenting utan jag går bara efter vad jag har för värderingar xd personligen Kulle jag väl säga att jag står för mycket av vad feminism preachar för, men manshat står jag inte det minsta bakom öht och kmr aldrig göra. Självklart beror det väl på upplevelser, jag har inte träffat på män som har betett sig SÅ dåligt mot mig men har varit med om obehagliga saker ofc. Jag tycker att kvinnors orättvisheter i samhället bör förändras, det är ”typ” läge nu.

24 april 2019 #26

Insåg att jag blev sämre behandlad och tilldelad annorlunda arbetsuppgifter ”då jag var kvinna”. Nu är jag snart polis

6 januari 2019 #25
5 januari 2019 #24
Svar på detta inlägg:
#23 Inte enligt mig heller, men i folkmun har det tyvärr blivit samma sak :/
Beyon

Ja men precis, det är ju det som är så sjukt.. Jag blir inte automatiskt en manshatare för att jag berättar om mina upplevelser och erfarenheter osv. Folk, framförallt män, borde verkligen ta åt sig istället för att alltid försöka skydda sig själva. Varför känna sig träffad om man inte borde göra det. Känner man sig väldigt träffad, då har man uppenbarligen något att tänka över..

5 januari 2019 #23
Svar på detta inlägg:
#22 Att få folk att uppmärksamma feminism, är för mig, inget manshat.
Lhrk

Inte enligt mig heller, men i folkmun har det tyvärr blivit samma sak :/

5 januari 2019 #22

Att få folk att uppmärksamma feminism, är för mig, inget manshat.

5 januari 2019 #21

Nej givetvis, förstår hur du menar men JAG kallar det inte för manshat, utan rättvisa att kämpa för allas lika rättigheter.

5 januari 2019 #20
Svar på detta inlägg:
#19 Nej dom förstår jag mig inte heller på! Men anser man att något är manshat för en person berättar om sina upplevelser, så är man ju uppenbarligen bakom flötet så att säga..
Lhrk

Manshat riktar sig inte till specifika individer, utan den samhällsstruktur vi lever i som idag till största del styrs av män. Manshat skadar ingen, kvinnohat dödar och diskriminerar...

4 januari 2019 #19

Nej dom förstår jag mig inte heller på! Men anser man att något är manshat för en person berättar om sina upplevelser, så är man ju uppenbarligen bakom flötet så att säga..

4 januari 2019 #18

Jo jag förstår men det är väl mer rättvisa man kan kalla det för då än manshat..

4 januari 2019 #17

enligt mig*

4 januari 2019 #16

Tycker inte om ordet "manshat", för det är knappast manshat enligt män. Jag hatar inte på alla män jag möter, men på dom som faktiskt beter sig jävligt illa. Dom hatar jag.

4 januari 2019 #15
Svar på detta inlägg:
#14 Helt ärligt, jag är aktiv feminist och engagerad i Feministiskt initiativ. Aldrig hört eller läst om en feminist som vill utrota alla män, för det är ju inte det feminism står för :) Har man den åsikten är man inte feminist. Detsamma som att Hitler kallade sig kristen och mördade judar i kristendomens namn: inte har väl kristna slutat kalla sig kristna för det? Märklig anledning ^^ Däremot det s.k. ”Manshatet” som så många ojjar sig över står jag helt bakom.
Beyon

Manshat skiljer sig något enormt från kvinnohat. Inte ens i närheten av detsamma. Kvinnohat leder till mord, våldtäckter, trakasserier, förminskande behandling och särbehandling. Manshat leder till arga facebookinlägg och människor som vill bekämpa ojämlikheter väldigt bra om du frågar mig!

4 januari 2019 #14
Svar på detta inlägg:
#12 fortsättning, platsen fanns inte :P: Missförstå mig rätt! jag är helt för jämställdhet och alla människors lika värde - men jag undviker att kalla mig just feminist :)
Bullergården

Helt ärligt, jag är aktiv feminist och engagerad i Feministiskt initiativ. Aldrig hört eller läst om en feminist som vill utrota alla män, för det är ju inte det feminism står för Har man den åsikten är man inte feminist. Detsamma som att Hitler kallade sig kristen och mördade judar i kristendomens namn: inte har väl kristna slutat kalla sig kristna för det? Märklig anledning ^^ Däremot det s.k. ”Manshatet” som så många ojjar sig över står jag helt bakom.

4 januari 2019 #13

Självklart. Är 22 och bor i Stockholm. Tycker dock att det är ganska oviktigt vad man kallar sig, huvudsaken är att man har bra värderingar. Folk som är antifeminister förstår jag mig dock inte på alls.

3 januari 2019 #12
3 januari 2019 #11

Jag tycker att hela grejen är lite konstig.. eller ja motsägelsefull. Nu är jag inte alls speciellt påläst utan går enbart på personliga erfarenheter och funderingar när jag skriver detta. Feminism ska väl främst vara för jämlikhet mellan könen? varför inte kalla det exempelvis "humanism"? eller liknande. Många som kallar sig feminister säger sig "hata män" - otroligt udda enligt mig - då de ska vara för alla människors lika värde.

3 januari 2019 #10
27 december 2018 #9

Snälla, vill inte ha några påhopp. Men nej, jag kallar mig inte för feminist. Jag är för lika villkor och jämställdhet och allt det där. Men.. ett stort MEN.. är att jag blir påtvingad ett epitet som jag inte vill ha av de som kallar sig feminister. Att tvinga in andra i en ideologi är jag inte ett så stort fan av. Så länge jag känner mig tvingad kommer intresset att kalla mig feminist inte finnas där alls. Jag anser att man kan vara för en massa saker utan att få en stämpel. Tyvärr har jag haft otur med andra kvinnor som ska mer eller mindre tvinga mig in i deras ideologier. Därför är det så skönt att jobba med bara gubbar. Det är mer avslappnat. Skulle allt vara jämställt skulle jag nog inte ha den möjligheten.

22 december 2018 #8

Är 22 år och ja det är jag absolut. Det är väl alla som vill att alla ska ha lika rättigheter, eller? Hörde talas om ordet för flera år sedan men de är väl på de senaste åren man verkligen tänkt på vad det innebär, när man insåg hur världen ser ut på riktigt.

16 december 2018 #7

upptäckte i gymnasiet och det var då det var populärast. jag är inte det, jag var inte det.

15 december 2018 #6

Jag skulle absolut kalla mig för feminist eftersom jag tror på och står för de saker feminism innebär. Nu är jag 25 år men för mig har det alltid varit en självklarhet med feminism. Jag började däremot inte kalla mig för feminist förrän för kanske 5-6 år sedan när min lillasyster också blev feminist

14 december 2018 #5

Klart en är feminist alla är lika mycket värda och på senare år så har jag aktivt börjat förändra hur jag själv talar för att styrka det i vardagen. Typ inte prata så mkt om kvinnor hit och män dit, utan mer om personer, individer, människor som en helhet där vi alla behöver varandra och måste stötta varandra, oavsett kön eller andra fysiska attribut tänker att on jag kan ändra mitt sätt att prata om personer så kan det undermedvetet förändra andra utan att de märker det x)

14 december 2018 #4

hur kan man ej blivit bekant med begreppet feminism förens man är 22 ????? levde du under en sten?

14 december 2018 #3

Ja jag är feminist! Jag är 19 och bor i en mindre kommun i Västerbotten. Har alltid haft feministiska värderingar så länge jag kan minnas men började inte kalla mig feminist först när jag började gymnasiet, eftersom ordet feminist hade fått en så dålig klang hos andra ungdomar där jag bodde att jag inte riktigt ville kalla mig det. Jättedumt av mig känner jag idag men äsch, jag var ju bara femton, haha

14 december 2018 #2

Läser de inlägg jag orkar läsa för dagen ^^ Följer väl typ apansattigranen, ladydahmer bla. Sen även feminist, mansbebisar, shittorskarsays, prostitueradless, intedinhora mm. kommer inte ihåg alla namn haha

13 december 2018 #1

Feminist ja visst! 20 år. Varit aktiv och medveten sedan 16 års ålder. Alltid haft detta synesätt. Det var väl kanske min tjejkompis som berättade mycket om vad hon läst på internet och sedan även egna erfarenheter + kompisars övergrepp som ledde till att jag förstod att feminism var det ända rätta.