Annons


Allmän hundtråd
13 augusti 2017 #1
Kan vi inte bara diskutera allmänt om våra hundar och vad vi gör med dom? Själv så har jag en blandras och en renrasig hund. Just nu så tränar vi inget, men förhoppningsvis kommer vi igång igen när jag mår bättre. Har som mål att tävla rallylydnad med min Staffe (min renrasiga hund)
19 augusti 2017 #50
17 augusti 2017 #49
Svar på detta inlägg:
#48 Jag gör egen prey model raw (barf utan grönsaker och mejeri) :)
nukki

Alltså tror du att du kan ge mig tips? mina båda hundar äter MUSH men vill ju gärna komplettera med köttben av olika slag emellanåt. Min äldre hund äter och har alltid ätit utan problem. Medans min lilla på nu ett år mest kollar på mig som att jag är helt koko och tar upp till en timme för henne att äta upp ett litet ben... Hon går runt och bär, sitter och kollar på det, slickar... sen testar hon tugga, spottar ut och håller på så tills den är uppäten. Spelar ingen roll vad för ben

16 augusti 2017 #48
Svar på detta inlägg:
#47 Någon här som barfar eller ger sin hund köttben? Behöver tips!!
Harlow

Jag gör egen prey model raw (barf utan grönsaker och mejeri)

16 augusti 2017 #47

Någon här som barfar eller ger sin hund köttben? Behöver tips!!

15 augusti 2017 #46
15 augusti 2017 #45
Svar på detta inlägg:
#43 Nu är jag inte så bra på det där med färger hos hundar. Men är inte fawn röd i botten? I så fall verkar det inte vara någon bra kombination av färger på föräldradjuren. I Sverige är det inte rekommenderat att göra en sådan korsning. Visserligen kan man ju DNA-testa för merle-genen. Men annars finns risken för dubbel-merle.
Eldhov

ör att förtydliga. Det är väldigt vanligt med fawn merle hos berger, en uppfödare parade nyligen fawn merle x svart, alla blev blue merle och svarta. Alla godkända färger och utbredning av avelsbas för att man gjorde ett "hopp" med en icke godkänd färg (enligt rasstandard/utställning). Var klurigare i Finland där en valp blev ee-röd merle, merleningen syns enbart för att valpen har ett delvis blått öga. (senare blev hon även dna-testad som visade att hon är ee Mm).

15 augusti 2017 #44
Svar på detta inlägg:
#43 Nu är jag inte så bra på det där med färger hos hundar. Men är inte fawn röd i botten? I så fall verkar det inte vara någon bra kombination av färger på föräldradjuren. I Sverige är det inte rekommenderat att göra en sådan korsning. Visserligen kan man ju DNA-testa för merle-genen. Men annars finns risken för dubbel-merle.
Eldhov

Fawntiken är mm eftersom båda hennes föräldrar är fawn och släktingar svarta, finns inget merle i de närmsta tre leden. Dessutom är de väldigt starkt charbonné (mycket svart) så det hade definitivt synts. Hanen är ju då Mm, så risk för dubbelmerle finns inte. Till skillnad från de flesta raser så får man para en fawn merle berger (collie, sheltie, corgi osv får avelsspärr). Det är väldigt lätt att se merlen på valpar, så de ska registreras som fawn merle, ibland läggs Bleu(e) i hundens namn för

15 augusti 2017 #43
Svar på detta inlägg:
#39 De registreras och ställs ut som olika raser, men det är väl som lh/kh schäfer osv, ingen skillnad. Jag har ingen favoritfärg. Hanen är merle och tiken fawn, så massor av olika färger kan dyka upp :)
nukki

Nu är jag inte så bra på det där med färger hos hundar. Men är inte fawn röd i botten? I så fall verkar det inte vara någon bra kombination av färger på föräldradjuren. I Sverige är det inte rekommenderat att göra en sådan korsning. Visserligen kan man ju DNA-testa för merle-genen. Men annars finns risken för dubbel-merle.

15 augusti 2017 #42
15 augusti 2017 #41
Svar på detta inlägg:
#40 Men åh vad häftig färgblandning ändå! Fawn är en sån underbar färg! *_*
Harlow

Älskar fawn, särskilt den varianten som på franska kallas fauve charbonné *-* Skulle nog helst vilja ha fawn eller fawn merle, men en sistnämnda går inte ställa ut så jag vet inte xD

15 augusti 2017 #40
15 augusti 2017 #39
Svar på detta inlägg:
#38 Jaha intressant! :) Jag trodde att dom räknades som två olika bara för att dom står för dig på skk :) Så fel man kan ha! :D Vilken färg är din favorit på rasen då?
Harlow

De registreras och ställs ut som olika raser, men det är väl som lh/kh schäfer osv, ingen skillnad. Jag har ingen favoritfärg. Hanen är merle och tiken fawn, så massor av olika färger kan dyka upp

15 augusti 2017 #38
14 augusti 2017 #37
Svar på detta inlägg:
#17 Ja som jag förstått det så är det mest Poil Long som avlas, men tycker face rase är finare! Mindre fluff och allmänt finare. Vet inte om det skiljer dom åt nåt mer i sättet? :)
Harlow

Ja, poil long är betydligt lättare att hitta! Men face rase börjar bli mer och mer populär just eftersom pälsen är mer lättskött. Det är inget som skiljer pälsslagen åt i mentalitet, de är samma ras och kan födas alla tre varianter i samma kull (poil long, face rase och det inofficiella hårlaget mi-long som registreras som antingen eller). Så det är snarare linjerna som man ska kika på

14 augusti 2017 #36
Svar på detta inlägg:
#35 Och hur mycket pengar brukshundsklubben i fråga har att röra sig med. Det kostar ju att ha hall. Kan de inte köpa en så måste de hyra. Sedan har vi ju driftkostnaderna också. Då är sedan nästa fråga hur många som kommer att använda hallen. Och någon måste städa och hålla rent. Ska denna någon som får det uppdraget jobba gratis eller ha en lön?
panic

Jo absolut, det är ju klart! Men de tre klubbar som jag har i närområdet är betydligt större än dom tre förra klubbarna som alla hade hall. Tror mest det är en fråga om efterfrågan och praktiska lösningar. Hursom så saknar jag verkligen att ha en träningshall att hyra regniga och kalla dagar och sena kvällar

14 augusti 2017 #35
Svar på detta inlägg:
#34 Jaha okej :) Jag bodde förut i Västmanland och där hade nästan alla klubbar hall, men sen flyttade jag ner hit till Skaraborg där jag bodde innan och har finns nästan inga hallar alls, så undra om det beror på lite vart man bor åså :)
Harlow

Och hur mycket pengar brukshundsklubben i fråga har att röra sig med. Det kostar ju att ha hall. Kan de inte köpa en så måste de hyra. Sedan har vi ju driftkostnaderna också. Då är sedan nästa fråga hur många som kommer att använda hallen. Och någon måste städa och hålla rent. Ska denna någon som får det uppdraget jobba gratis eller ha en lön?

14 augusti 2017 #34
Svar på detta inlägg:
#33 Kanske det var så att man fick ställa gratis. Det stod iallafall något om gratis inträde. Jag bor i en liten by 6 mil utanför Örnsköldsvik. Så det är deras brukshundsklubb jag har gått med i. :)
panic

Jaha okej Jag bodde förut i Västmanland och där hade nästan alla klubbar hall, men sen flyttade jag ner hit till Skaraborg där jag bodde innan och har finns nästan inga hallar alls, så undra om det beror på lite vart man bor åså

14 augusti 2017 #33
Svar på detta inlägg:
#32 Jaha! Men inträde är väl alltid gratis på utställningar? Är väl bara när man ska ställa som det kostar. Tänkte också bli ungdomsmedlem men blir ju 25år så hinner inte :(
Var bor du då? :)
Harlow

Kanske det var så att man fick ställa gratis. Det stod iallafall något om gratis inträde. Jag bor i en liten by 6 mil utanför Örnsköldsvik. Så det är deras brukshundsklubb jag har gått med i.

14 augusti 2017 #32
Svar på detta inlägg:
#31 Klubben jag är med i har ingen träningshall vad jag vet. Men jag är bara ungdomsmedlem också så jag kommer lite billigare undan. Fördelen är ju att man får gratis inträde till t.ex skk´s utställningar och sånt.
panic

Jaha! Men inträde är väl alltid gratis på utställningar? Är väl bara när man ska ställa som det kostar. Tänkte också bli ungdomsmedlem men blir ju 25år så hinner inte Var bor du då?

14 augusti 2017 #31
Svar på detta inlägg:
#30 Åh det där lät ju supermysigt! Just nu håller jag på och letar klubb för fullt då jag flyttade i Maj och ingen klubb i närområdet har träningshall = jag och mina vovvar tänker inte betala 500 spänn för ett halvår då jag lika gärna kan stå hemma i snöstorm och träna som där om det inte finns hall liksom :o
Harlow

Klubben jag är med i har ingen träningshall vad jag vet. Men jag är bara ungdomsmedlem också så jag kommer lite billigare undan. Fördelen är ju att man får gratis inträde till t.ex skk's utställningar och sånt.

14 augusti 2017 #30
Svar på detta inlägg:
#29 Kan hända att det kanske är så. De brukar ha träningskvällar varje tisdag då man får komma dit och jobba med ett valfritt moment, t ex lydnad, agility eller som bara vanlig miljöträning. Tydligen får man grilla också. Tycker det verkar roligt så vi får väl se om man åker dit någon kväll för lite miljöträning.
Jag hoppas inte heller att hunden blir tvingad till något. Agility ska ju vara roligt, lite som en lek. :D
panic

Åh det där lät ju supermysigt! Just nu håller jag på och letar klubb för fullt då jag flyttade i Maj och ingen klubb i närområdet har träningshall = jag och mina vovvar tänker inte betala 500 spänn för ett halvår då jag lika gärna kan stå hemma i snöstorm och träna som där om det inte finns hall liksom

14 augusti 2017 #29
Svar på detta inlägg:
#28 Ja jo iofs. Men som balanshindret, vanliga hinder, tunnel mm anser jag ju att alla kan få använda :) Om inte annat så stärker det ju självförtroendet på hunden när man tränar och den lyckas. Men jag hoppas ju ingen tvingar sina hundar eller så :(
Harlow

Kan hända att det kanske är så. De brukar ha träningskvällar varje tisdag då man får komma dit och jobba med ett valfritt moment, t ex lydnad, agility eller som bara vanlig miljöträning. Tydligen får man grilla också. Tycker det verkar roligt så vi får väl se om man åker dit någon kväll för lite miljöträning. Jag hoppas inte heller att hunden blir tvingad till något. Agility ska ju vara roligt, lite som en lek.

14 augusti 2017 #28
Svar på detta inlägg:
#27 Jag tror det har med skaderisken att göra. En del moment är ju ganska farliga för hunden om ägaren inte har kunskapen om hur man lär in dem. Så jag kan förstå varför. :)
panic

Ja jo iofs. Men som balanshindret, vanliga hinder, tunnel mm anser jag ju att alla kan få använda Om inte annat så stärker det ju självförtroendet på hunden när man tränar och den lyckas. Men jag hoppas ju ingen tvingar sina hundar eller så

14 augusti 2017 #27
Svar på detta inlägg:
#6 Men vad trist att man inte får använda agilitybanan om man inte gått kurs :( På min förra klubb fick man nyttja allt bara man var medlem :D Så brukade köra lite moment innan träningen och så :) Kör inte agility, men ser det som bra miljöträning att kunna gå och hoppa :)
Harlow

Jag tror det har med skaderisken att göra. En del moment är ju ganska farliga för hunden om ägaren inte har kunskapen om hur man lär in dem. Så jag kan förstå varför.

14 augusti 2017 #26
Svar på detta inlägg:
#25 Reka gör inget om hon inte tycker att det är roligt. Så jag ska bara träna på det och fokus innan jag börjar tävla.
Eldhov

Tycker det låter bra ^^ Lily gör typ allt jag ber om...(tyvärr ibland) men jag tror hon gillar att vara med mig/vara mig till lags mer än själva sporterna. Lixom agility; Dålig kondis, dålig på att visa, dålig på att träna in, väldigt långsam = Lily gör som hon vill men ÄLSKAR att hoppa, tunnel och gå upp på saker. (Hon gör bara i fel ordning ibland xD)

14 augusti 2017 #25
14 augusti 2017 #24
Svar på detta inlägg:
#4 RallyCH har jag också som mål med unghunden. Men jag vet inte om jag kan få henne till det. xD
Eldhov

Haha, det kommer säkert gå! Se bara till att unghunden har roligt, att h*n tycker att det är roligt ^^ Lily älskar det, men inte lika mycket som hon gillar nosework. Hon är jätteduktig, men det känns så krångligt att starta så jag vet inte XD

14 augusti 2017 #23
Svar på detta inlägg:
#22 Haha. Det blir inte alltid som man har tänkt sig. ^^
eldhov

Blir ju inte riktigt det x) Men älskar dom ändå Även om dom går mig på nerverna rätt ofta, om inte ständigt x)

14 augusti 2017 #22
14 augusti 2017 #21
Svar på detta inlägg:
#20 Ja. Vi får väl skylla oss själva som önskade oss en aningen aktivare hund när vi bestämde att vi ville ha en hund till. xD Sen blev det kanske lite mer än vad vi hade tänkt oss. Men hon är i alla fall bra på apportlekar.
eldhov

och jag som skulle ha en lika aktiv hund som orkade härja med min jätteaktiva hund. Tji fick jag... Lataste hunden i universum istället x)

14 augusti 2017 #20
Svar på detta inlägg:
#19 Jaha såpass! Men kan ju vara kul med variation också :P
Harlow

Ja. Vi får väl skylla oss själva som önskade oss en aningen aktivare hund när vi bestämde att vi ville ha en hund till. xD Sen blev det kanske lite mer än vad vi hade tänkt oss. Men hon är i alla fall bra på apportlekar.

14 augusti 2017 #19
Svar på detta inlägg:
#18 De är båda mittelspitzar. Men de är väldigt olika. xD
eldhov

Jaha såpass! Men kan ju vara kul med variation också

14 augusti 2017 #18
14 augusti 2017 #17
14 augusti 2017 #16
Svar på detta inlägg:
#14 Ja, bra är det absolut. Men Reka (unghunden) blir lite väl energisk om hon inte får någon mer aktivering än promenader. Iza (den lite äldre) klarar sig bra med promenader.
eldhov

Vad är den unga för ras då? Du kan skicka över lite på min staffe som SKA tycka om att aktivera sig.... Hon vet knappt vad det är..

14 augusti 2017 #15
Svar på detta inlägg:
#11 Kul! Min kusin och min förra hundtränare har poil long, vilken är det du tänkt köpa? :)
Valpväntan är nog den värsta väntan... Minns när jag hade tingat min valp och bara räknade dessa 8v... x)
Harlow

Åh, jaså! En face rase från It's Like Ja, jag har väntat i år på valp, men det föds väldigt få fr-kullar i Norden och de jag varit intresserade av har tyvärr inte blivit något av olika anledningar. Denna kombinationen känns jättebra så jag hoppas att jag äntligen får min pojk *-* Så jag borde stå ut 2 månader till haha x)

14 augusti 2017 #14
Svar på detta inlägg:
#13 Äh! Jobba är nog bra för alla hundar vill jag påstå :) Funderar på att gå NW kurs, men inte fått tummen ur, helt enkelt :)
Harlow

Ja, bra är det absolut. Men Reka (unghunden) blir lite väl energisk om hon inte får någon mer aktivering än promenader. Iza (den lite äldre) klarar sig bra med promenader.

14 augusti 2017 #13
Svar på detta inlägg:
#12 Nosework verkar vara roligt. Jag tror att det kan passa unghunden bra. Hon har inte riktigt förstått att hennes ras oftast används som sällskapshundar. ^^
eldhov

Äh! Jobba är nog bra för alla hundar vill jag påstå Funderar på att gå NW kurs, men inte fått tummen ur, helt enkelt

14 augusti 2017 #12
Svar på detta inlägg:
#7 Åh jag vill också testa nosework! :D
Harlow

Nosework verkar vara roligt. Jag tror att det kan passa unghunden bra. Hon har inte riktigt förstått att hennes ras oftast används som sällskapshundar. ^^

14 augusti 2017 #11
Svar på detta inlägg:
#10 Ja, eller de föds nästa vecka, så är lite väntan kvar haha.
nukki

Kul! Min kusin och min förra hundtränare har poil long, vilken är det du tänkt köpa? Valpväntan är nog den värsta väntan... Minns när jag hade tingat min valp och bara räknade dessa 8v... x)

14 augusti 2017 #10
Svar på detta inlägg:
#9 Kul!! Är det en berger du har köpt? :)
Harlow

Ja, eller de föds nästa vecka, så är lite väntan kvar haha.

14 augusti 2017 #9
14 augusti 2017 #8
Svar på detta inlägg:
#1 Kan vi inte bara diskutera allmänt om våra hundar och vad vi gör med dom?

Själv så har jag en blandras och en renrasig hund. Just nu så tränar vi inget, men förhoppningsvis kommer vi igång igen när jag mår bättre.
Har som mål att tävla rallylydnad med min Staffe (min renrasiga hund) :)
Harlow

Rally är så kul! Har tävlat lite med min schipperkemix men inte sen 2015. Nu vandrar vi en del och tränar trick och trickkedjor, vi har lagt tävlandet på hyllan tills vidare. Men när valpen (pyreneisk vallhund) kommer så blir det agility, freestyle, rally och förhoppningsvis vallning :3

14 augusti 2017 #7
14 augusti 2017 #6
Svar på detta inlägg:
#5 Jag har en welsh corgi cardigan som jag funderar på att köra agility med. Tyvärr så börjar kursen inte förrän till våren och jag har ingen möjlighet att underhålla det som Fender redan kan. För att få använda agilitybanan så måste man ha gått kurs. Lite synd då jag hade kommit halvvägs när det gäller att lära in gungbrädan. :/
panic

Men vad trist att man inte får använda agilitybanan om man inte gått kurs På min förra klubb fick man nyttja allt bara man var medlem Så brukade köra lite moment innan träningen och så Kör inte agility, men ser det som bra miljöträning att kunna gå och hoppa

14 augusti 2017 #5
Svar på detta inlägg:
#1 Kan vi inte bara diskutera allmänt om våra hundar och vad vi gör med dom?

Själv så har jag en blandras och en renrasig hund. Just nu så tränar vi inget, men förhoppningsvis kommer vi igång igen när jag mår bättre.
Har som mål att tävla rallylydnad med min Staffe (min renrasiga hund) :)
Harlow

Jag har en welsh corgi cardigan som jag funderar på att köra agility med. Tyvärr så börjar kursen inte förrän till våren och jag har ingen möjlighet att underhålla det som Fender redan kan. För att få använda agilitybanan så måste man ha gått kurs. Lite synd då jag hade kommit halvvägs när det gäller att lära in gungbrädan. :/

14 augusti 2017 #4
14 augusti 2017 #3
Svar på detta inlägg:
#1 Kan vi inte bara diskutera allmänt om våra hundar och vad vi gör med dom?

Själv så har jag en blandras och en renrasig hund. Just nu så tränar vi inget, men förhoppningsvis kommer vi igång igen när jag mår bättre.
Har som mål att tävla rallylydnad med min Staffe (min renrasiga hund) :)
Harlow

Rally är så roligt! Jag hoppas kunna motivera unghunden så att vi kan komma igång att tävla. Sen vill jag även prova på nosework med henne. Den äldre hunden gör jag inget speciellt med. Hon får bara hänga med på prommenader och leta lite godis ibland.

13 augusti 2017 #2

Yay! Vilken rolig tråd! Jag har en renrasig engelsk springer spaniel som jag kör...allt med. Just nu kämpar vi dock för att få vår första titel (RLD N) och andra titel (RLD F), samt att bli RallyCH ^^ I övrigt kör vi lydnad, spår, sök och freestyle

13 augusti 2017 #1

Kan vi inte bara diskutera allmänt om våra hundar och vad vi gör med dom? Själv så har jag en blandras och en renrasig hund. Just nu så tränar vi inget, men förhoppningsvis kommer vi igång igen när jag mår bättre. Har som mål att tävla rallylydnad med min Staffe (min renrasiga hund)