Annons


Bygga egna agilityhinder
28 februari 2017 #1
Någon här som byggt egna agilityhinder till sin hund? Isf, hur? Några tips?
28 mars 2017 #7
Svar på detta inlägg:
#6 Det var förstås bara för just hoppningen, balans tränar jag på olika stockar osv ute. Vi tränar för skojs skull inte tävling eller så därav ingen vippbräda osv än :)
Men har läst lite om att bygga sådan från härliga hund som en annan rekommendera här i tråden, verkade bra!
Pigalle

Om du vill ha en tunnel kan du använda dig av svarta soppsäckar och två rockringar. Du klipper av botten på säckarna och häftar fast dem i varandra(se till att ändarna inte pekar upp bara!), så gör du den så lång du vill och sen virar du kanten "runt" rockringen och häftar. Vissa hundar kan vara lite känsliga för prasslandet. Sen om du vill köra slalomhinder kan du bara kapa av några halvtjocka grenar från ett träd och trycka ned dem i marken.

8 mars 2017 #6
8 mars 2017 #5

Jag har gjort det på ett väldigt simpelt vis faktiskt! Köpte sådana vita hagstängselstolpar man bara sticker ned i marken, samt vita vanliga pvc-rör på jula vilka jag kapade så breda jag ville ha hindren. Sedan modifierade jag hagstolpen med en kniv så fästena där eltråden normalt går igenom blev som krokar, om du förstår vad jag menar. Sen gjorde jag hål i varsin ände om pvcrören så dessa kunde hackas på "krokarna". Voila! Rivbart hinder! Smycka efter smak med typ färgglad tejp.

7 mars 2017 #4

Anvnd dig utav naturen annars, mindre att snickra

6 mars 2017 #3
Svar på detta inlägg:
#1 Någon här som byggt egna agilityhinder till sin hund? Isf, hur? Några tips? :)
Germany

Rekommenderar Humlespunks How To Snickra-serie. De är tävlingsenliga så långt jag vet. Annars finns måttangivelser på SAgiKs hemsida som du kan utgå från.

6 mars 2017 #2

Jag har inte gjort, men vet att det finns en del bra sidor med förslag Härliga Hund har t.ex. gjort några förslag med vipp och balansen också

28 februari 2017 #1

Någon här som byggt egna agilityhinder till sin hund? Isf, hur? Några tips?