Annons


Kreativa yrken
14 februari 2017 #1
På vilket sätt är du kreativ? Det finns så otroligt mycket kan du specificera lite? (:
14 februari 2017 #6

De författarna som har blivit riktigt stora, och som i vissa fall kunnat leva helt på inkomsten från sitt skrivande, har varit både nyskapande, kreativa och lite "först av alla". Tänker på t ex. Rowling och Meyer. Jag är inget fan av Meyer, men hon var ändå den första att skriva om vampyrer på "det" sättet x) Det gick ju verkligen hem hos unga...

14 februari 2017 #5

Jag själv skriver väldigt mycket (mindre nu när jag pluggar) och för att bli författare så krävs det nog en hel del nytänkande och kreativitet, och klockren svenska!

14 februari 2017 #4

Det finns ju industriell design där finns det mkt jobb! Men konkuransen om platserna på Designhögskola är stor! Dock är det arbetsprov så man har ändå en ärlig chans Men det är alltså funktionell design inte "snygg design"

14 februari 2017 #3

För att nå de jobben måste du definitivt ha en högre utbildning! När du skriver "skriva", menar du böcker osv? Eller syftar du på mer journalistiskt skrivande typ? När det gäller konstruera och designa så är IKEA en arbetsplats som är känd för att vara omtyckt. Du jobbar alltså som designer, och inte "på golvet"! Om du ska lära ut inom dessa grenar så kan jag tänka mig att det finns en utbildning för det också.

14 februari 2017 #2

Om man vill komma åt de mer "kreativa" jobben där arbetsuppgifterna är varierande och man får "friare händer" så måste man nog skaffa sig en högskole/universitets utbildning. Men det beror på vad du menar med kreativt jobb?

14 februari 2017 #1

På vilket sätt är du kreativ? Det finns så otroligt mycket kan du specificera lite? (: