Annons


Hunduppfostran
16 mars 2016 #1
Massor av godis och roliga leksaker. Det funkade i alla fall för vår hund. Belöna allt som man tycker är bra och ignorera det som är dåligt. I alla fall tills hunden blivit vuxen.
18 mars 2016 #11

woopwoop! härligt för dig! Det finns ju en hel uppsjö om du har specifika frågor kan du mejla mig så kan jag försöka hjälpa, studerar till hundkonsult med fokus på positiv inlärning

17 mars 2016 #10

Då visar jag att jag är mycket roligare än den där andra hunden genom att exempelvis erbjuda gott godis eller lek! Därför är det bra att tidigt börja öva kontaktövningar så att valpen redan från början lär sig att det är roligare att ha fokus på dig än någonting annat, du ska vara det mest spännande som finns

17 mars 2016 #9

När det gäller hundmöten skulle jag faktiskt vilja slå ett slag för att våga säga ifrån när folk vill hälsa. Mitt största problem när vår hund var valp var inte att han ville fram och hälsa utan att alla som såg honom ville hälsa på honom. De släppte fram både sig själva och sina hundar utan att fråga först (eller så frågade de när de redan var framme). Så, våga säga nej! Valpen behöver verkligen inte hälsa på allt och alla.

17 mars 2016 #8

Man behöver lära in "nej" ordentligt innan man börjar använda det för att korrigera. Angående att inte dra i kopplet så tycker jag att det sättet vi lärde oss på valpkursen är jättebra. Man får börja utan något som stör. När hunden valpen börjar dra i kopplet stannar man, väntar tills valpen tittar på dig och ger godis. Sen fortsätter man och när valpen drar igen stannar man och upprepar. Men innan man börjar med det är det bra att träna på att valpen ska titta på dig/söka ögonkontakt.

17 mars 2016 #7

Försök också väldigt tidigt träna på att vara ensam. En valp ska aldrig vara ensam men att börja med några korta sekunder bakom en dörr och berömma ger jättemycket. En kompis till mig började när hunden var ca 8 månader och hon önskade att hon hade börjat mycket tidigare (:

17 mars 2016 #6

Försök att visa att det är du som bestämmer vilka hundar ni ska hälsa på, träna gärna med en kompis som har hund och se ha tålamod tills du får kontakt med hunden innan ni hälsar på den andra hunden. Det är inte lätt särskilt inte med unga hundar men det hjälper verkligen att träna möten redan från början

17 mars 2016 #5

Försök vara konsekvent redan från början, det är svårt med en söt valp att säga ifrån men du vill säkert inte ha en vuxen hund i sängen osv. Försök verkligen förbjuda det du inte kommer acceptera längre fram redan i början. Och miljöträna tidigt, prova åk buss, bil osv. (:

17 mars 2016 #4

Det är meningslöst att säga nej innan valpen verkligen förstår vad det betyder. Så det är något man får lära in. På valpkursen vi gick fick vi träna på det (med godis som belöning).

17 mars 2016 #3

Kommer inte hunden börja koppla ihop att om den biter och naffsar så får den en rolig leksak?

17 mars 2016 #2

Precis. Nu tuggade visserligen inte vår hund så mycket på oss.

16 mars 2016 #1

Massor av godis och roliga leksaker. Det funkade i alla fall för vår hund. Belöna allt som man tycker är bra och ignorera det som är dåligt. I alla fall tills hunden blivit vuxen.